Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Torz látás, homályos látás

Torz látás, homályos látás kérdések és válaszok

Torz látás, homályos látás
Tisztelt Dr Ferencz Mária főorvosnő!

Első osztályos korom óta rövidlátás miatt szemüveges vagyok. 2006-ban homályos látással kerestem fel a szemész orvosomat. Zöldhályogot állapított meg ( 21-es szemnyomás ). Látótér vizsgálaton derült ki, hogy a bal szemem felső részében teljes látótér kiesés van. Mivel a cukrom normál értékű és akkor 51 éves voltam, indokolt volt egy góckutatás. Tüdőszarkoidózist diagnosztizáltak. Ennek a betegségnek tudták be a látásromlást. Szteroiddal kezeltek. Több éve tünetmentes vagyok, viszont a látásom továbbra is romlik, annak ellenére, hogy lelkiismeretesen használom a Cosopt Uno szemcseppet, rendszeresen járok ellenőrzésre.
A jobb szememen 2009-ben vitreomaculáris trakció miatt volt egy vitrectómia műtétem ( Budapesten ), majd 2010-ben szürkehályog műtét. Ezzel a szememmel azóta is torzan látok. 2012-ben YAG caps. történt. Sajnos ettől sem lett jobb a látásom.
A bal szememen 2011 vége felé szürkehályog lett. Ezt is megműtötték. Utána sem láttam tisztán, mert ödéma keletkezett. Indocollyr szemcseppel, Indometacinum szedésével ez rendeződött és végre ezen a kis maradék látóteremen tisztán láttam. Pár hónapig tartott az örömöm. Most újra behomályosodott a szemem. Olyan, mintha egy függöny lógna a szemembe. OCT, ultrahang nem mutatott semmi eltérést, rendellenességet. Pici gyulladás látnak. Erre Flucont kaptam. Semmit nem javult. Újabb kontroll vizsgálaton már látható volt üvegtesti határhártya leválás. Erre most ismét Indocollyrt cseppentek a szemembe naponta háromszor. Néha, rövid időre kitisztul a látásom. Legutóbbi kontroll vizsgálaton nem látták a hártyát, csak szálcsás úszkáló borússágot. Egy hónap múlva kell visszamennem kontrollra.

Szeretném kérdezni, mitől lehet a torz látás a jobb szememen? Lehet-e ezen segíteni?
Mit lehet tenni a határhártya leválással. Nagyon zavar, hogy az egyik szememmel tortan látok, a másikkal homályosan. Mit tehetek, hogy ne romoljon tovább a látásom?
C-vitamint, Phototropot, multivitamint, Milgammát fekete áfonya kapszulát szedek rendszeresen.
Azért fordultam Önhöz, mert kétségbeesésemben az interneten keresve találtam olyan értékes információkat az Ön szaktudásáról, ami reményt ad arra, hogy tud rajtam segíteni.
Amennyiben szükséges, szívesen felutazok Budapestre személyes találkozásra, vizsgálatra.

Segítő válaszát előre is köszönöm!
Dobóné Forgó Anikó

Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2012. november 07. 21:56
Kedves Dobóné Forgó Anikó!
Az Ön által felett kérdést nekem továbbította a honlap kezelő.
A vitreomaculáris trakció azt jelenti, hogy az üvegtest húzza az éleslátás helyén, a sárgafoltban az ideghártyát. Az üvegtestjét azért kellett eltávolítani, hogy ez a húzás megszűnjön. Sajnos azonban úgy látszik, hogy a húzás maradandó alakváltozást okozott a sárgafolt területén, ezért torz még most is a látása. Nem sok esélye van annak, hogy ez elmúlik. A táplékkiegészítőkön és gyógyszereken kívül a látásjavító szemmasszázst ajánlanám Önnek:
http://www.natursziget.com/egeszseg/20120313-doktormadarak5-latasjavito-szemmasszazs

Tisztelettel:
Dr. Vártok Éva
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK