Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Bokatörés után 1 évvel

Bokatörés után 1 évvel kérdések és válaszok

Bokatörés után 1 évvel
Tisztelt Doktor Úr/Nő,

Egy éve törtem el a bal bokámat. A pontos diagnózis az alábbi volt :
Fractura supramalleolaris fibulae l.s. cum luxationem talii
Rutura ligamentum deltoidei l.s.
Fractura marginis posterioris distalis tibiae l.s.
Abrasio malleoli medialis l.s.

7 hétig fekvő gipszem volt, és gipszlevétel után kivették a két csavart is. Után 2 hét járógipsz következett. Gipszlevétel után egy hónapig heti 2x1 órát jártam gyógytornászhoz. Tavaly nyáron nagyon vizesedett a bokám, pedig a munkahelyemen is felpolcoltam napközben és gumis harisnyát is hordtam. Ősszel ez a panasz enyhült. Idén februárban újra elkezdtem sportolni, mivel inzulin rezisztenciám van. Viszont egy hete azt vettem észre, hogy a bokán újra elkezdett vizesedni.
Aggódom, mert még egy évvel a balesetem után is kissé bicegve járok és ha hosszabb ideig gyalogolok el kezd fájni a derekam. A bokám nem fáj, az időjárásra sem érzékeny. A kezelő orvosom azt mondta, hogy a bokám állapota egy évvel a baleset után már nem fog változni. Ez valóban így lesz? Már soha nem fogok tudni legugolni? Vagy magasabb sarkú cipőt hordani? Már csak sántikálva fogok tudni járni? És a derekam mindig fájni fog? Mit tudnék tenni azért, hogy ez megváltozzon? És azért hogy a bokán ne dagadjon?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Kriszta
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. május 31. 20:07
A leírt diagnózisok súlyos bokatáji sérülést takarnak. Érdes friss rtg-t készíteni, időnként fizikoterápiára járni. Tartós panaszok esetén bokaízületi tükrözés jöhet szóba, ilyenkor pontos képet kapunk a bokaízületi felszínekről, a gyulladt ízületi belhártyát el tudjuk távolítani.
Megválaszolta:
2014. április 18. 20:52
Nem tudom, mennyire tudták helyreállítani az izületi viszonyokat a műtéttel, de az biztos, hogy a törés, és a rögzítés következtében izületi blokkok alakulhattak ki, emiatt nem mozog megfelelően a bokája. Javaslom, keressen fel egy manuálterápiával foglalkozó gyógytornászt.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2014. április 18. 16:06
Tisztelt Kriszta! Valóban 1 év után már sok minden nem fog változni a bokában. Meg kellene nézni, hogy instabil maradt-e (magyarul a szalagok meggyógyultak-e), valamint azt, hogy a sérülés után maradt-e meszesedés. Kétségtelen, hogyha valakinek van egy ilyen törése, akkor a végtagot és következményesen a derekát is másképp terheli, de nem biztos, hogy ok-okozati az összefüggés. A sportolással kapcsolatban: esetleg az úszás-kerékpározás nem kivitelezhető? Üdvözlettel: Molnár Szabolcs
Megválaszolta: Molnár Szabolcs
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK