Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - csukló törés

csukló törés kérdések és válaszok

csukló törés
Üdvözlöm!
2008-ban a jobb csuklóm szilánkosra tört, meg is kellett műteni. 3 helyen drótozták össze. Most kb. 1 éve folyamatosan fáj, terhelés hatására már szinte elviselhetetlen a fájdalom. Voltam reumatológián ott elektromost kezelést kaptam mert állítólag ínhüvelygyulladásom van. Rtg felvétel is készült ahol semmi elváltozást nem találtak. Alul van egy pont ahol megnyomom akkor olyan érzés mintha az áram rázná és lezsibbad az egész kézfejem. Hova lehet ezzel a problémával fordulni? Milyen orvost keressünk fel? Lesz még valaha normális állapotban a kezem?
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. május 29. 21:03
Tisztelt Hölgyem/ Uram! Legfőképpen az egyik fő ideg elnyomását (n. medianus elnyomása, amely a deformitással járó törés után alakulhat ki) kell kizárnia. Ehhez ortopéd-traumatológust keressen fel és szóba jön egy ENG vizsgálat. Ugyanakkor az ENG vizsgálat azért félrevezető bizonyos esetekben, mert statikusan készül (fix helyzetben), de általában mozgás közben nyomódik el az ideg és ezt nem modellezi a vizsgálat. Ezt a legkönnyebben egy fizikális vizsgálat során végzett trükkel (Phalen teszt) lehet ellenőrizni. Ilyenkor zsibbadás, fájdalom és gyengeség léphet fel. Ha nem ez az eltérés és a röntgen alapján sem derült ki az ok, akkor gyakoribb eltérés lehet az Ulna plus (a singcsont relatíve hosszabb maradhat, ha az orsócsont a törés miatt kissé megróvidül) illetve a FCT (fibrocartilago triangularis = háromszög alakú porc a singcsonti részen, ez rostos porc, leginkább a térd meniscusához hasonló) sérülése, amelyet MR-rel lehet diagnosztizálni. Ezek mellett persze sok más ok is lehet, de alapvetően ezt a 3-at kellene kizárni. Üdvözlettel
Megválaszolta: Molnár Szabolcs
2014. május 29. 20:34
Kézsebészhez célszerű fordulni, mert lehet az idegen egy csomó, vagy hegbe került, és ez okozza a panaszait.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK