Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Lábfájás

Lábfájás kérdések és válaszok

Lábfájás
Az egyik orvos ránézésből röntgen nélkül azt mondta fájó láb fej és sarkamra,hogy Sarkantyu kinövésem van.Egy másik pedig rt felvétel után az eredmény,hogy a lúdtalp van letapadva.Ő sarkantyúról nem is szólt egy szólt semmit.Irt fel lúdtalp betétet,meg FELDENE tablettát,és jegeljem.ennek egy hete és ha nem állok rá vagy nem járokrajta akkor jó,de mihint letudom a8 órás munkámat már járni alig tuduk rajta.Őnök szerint akkor mégis mi itt az ok???
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. május 12. 09:49
Tisztelt Uram / Hölgyem! A kérdéséből is adódik, hogy a beteg panaszai, vizsgálata és a képalkotó együttes véleményezése nélkül félremegy sokszor a diagnózis és a kezelés.
Ugyanakkor a fenti - Ön számára - két különböző vélemény akár egy tőről is fakadhat. A hosszanti boltozat süllyedés a lágyrészek irritációja / húzása következtében a csonthártyát íjjszerűen megfeszíti. Így a "húr" tapadásainál fokozott igénybevétel alakulhat ki, amely létrehozhatja az un. "sarkantyút". Mindennapos értelemben a sarkantyú nem elsősorban radiológiai diagnózis, hanem fizikális (ti. sokszor a csonthártya irritációja még nem olyan fokú, hogy elmeszesedett volna és látható lenne a röntgen felvételen). Amennyiben valóban ez az ok-okozati összefüggés, akkor a lúdtalp betétre egy lyukat lehet vágni ott, ahol a sarka fáj. A kezelésnek is van egy logikai sorrendje, amit a beteg panaszai, a diagnózis és az eddigi kezelések döntenek el. Így a lúdtalp betéten kívül más is szóba jöhet természetesen (gyulladáscsökkentő gyógyszer, kenőcs, helyi infiltratio; ha nagyobb a testtömeg, akkor súlycsökkentés). Üdvözlettel: MSz
Megválaszolta: Molnár Szabolcs
2014. május 11. 18:18
Köszönöm szépen a válaszát,meg próbálok olyan cipőbe is járni.
2014. május 10. 19:12
Ha lenne is a rtg. felvételen csontos "tüske", az akkor is csak a korral együttjáró meszesedés, nem az fáj, hanem a körülötte a lágyszövetek, valamilyen túlterhelés következtében. A betét mellett a sarokrészre vegyen puha bélést, és viseljen olyan cipőt, aminek kicsit magasabb a sarka (a talpához képest 2x-es magasságú).
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK