Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Pánikzavar, magas bilirubin

Pánikzavar, magas bilirubin kérdések és válaszok

Pánikzavar, magas bilirubin
Kedves Orvosok!

Olyan kérdésem lenne, hogy pánikzavaros vagyok (3 hete gyógyszereket szedek - Scippa és Frontin) és november elején voltam vérvételen, ahol a vizelet ürülékemben magas volt a totál bilirubin (32,7 umol/L) és a konjugált bilirubin (8,7 umol/L).
Az általános vizelet minta alapján pedig negatív jött ki a bilirubinra.
A szemeim egy kicsit sárgásak azért, főleg alul..
Ebből lehet bármiféle bajom? Nagyon magas a szint a normálhoz képest? Háziorvosnál amikor voltam akkor azt mondta, hogy nem annyira vészes, mindenkinek magasabb, mint ami elő van írva.. mégis félek, itt vagyok pánikbetegen és lehet nem is szabadna pl. Frontint szednem és mégis szedem?
Válaszukat előre köszönöm!
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2018. február 07. 16:28
Kedves Érdeklődő!
A sárgás szem és magas bilirubin labor érték felveti a Gilber kór lehetőségét.A Gilbert-kór jóindulatú, krónikus, ún. nem-konjugált hiperbilirubinémia, azaz magas bilirubinszinttel járó állapot. A kórkép a máj örökletes működési zavara, amely során a bilirubin molekula lebontása zavart szenved.Érdemi gond ezzel teendő nincs alapjában véve. Gilbert-kórban az ún. UDP-glükoronil-transzferáz szintje genetikusan alacsonyabb.
Az UDP-glükuroniltranszferáz enzim csökkent jelenléte miatt az epefesték lebontása lassabban megy végbe. Ezért a vérben felszaporodik a nem konjugált - azaz a vérben nem oldódó, ún. indirekt reakciót adó - bilirubin molekula. Emiatt időnként változó mértékű sárgaság jöhet létre a bőrön és a szem ínhártyáján (szemfehérje). A sárgaság mértékét több tényező, pl. tápláltsági állapot, fáradtság, stressz befolyásolja.
A kórkép általában véletlenül, más okból végzett vérvétel során kerül felismerésre. Egyéb laboratóriumi és klinikai tünet nem kíséri, egyes embereknél ritkán hasi fájdalom léphet fel.
A szindróma nevét egy francia gasztroenterológusról kapta.
Szóval túlzott aggodalomra semmi ok! A pánik zavar kezelése alapvetően, hosszútávon viselkedésterápiás módszerrel orvosolható, a gyógyszer is segít , de tartós változás a Viselkedésterápiától várható.
Jó gyógyulást!
Dr.Papp Tímea
Megválaszolta: Dr.Papp Tímea
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK