Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - rokkantság?

rokkantság? kérdések és válaszok

rokkantság?
Tisztelt Doktor Nő! 48 éves vagyok 30 év munkaviszonyom van Kettő éve parkinson kórt diagnosztizált a neurológusom.Pszichiáterhez is járok rendszeresen az Ő diagnózisa szociális fóbia. Gyógyszereim: 18 mg reqvip-modutap-ot 3x1 jumexet, Stalevot3x1,Rivorikt 3x 0,5 mg szedek.Kopony MRI vizsgálatom negatív.Jobb oldali kéz tremorral kedődött ,de már az egész testem remeg. Hivatalban dolgozom ügyfelekkel,de nme tudok már kézzel írni,annyira remeg a kezem.a gépelés is lassan megy és sokat tévesztek. Pánik, félelem fog el ha jön az ügyfél és segíteni kellene kitölteni valami papirt, vagy a főnök mondja,hogy jegyzeteljek,hát nem tudok írni semmit sem,mert kiesik a toll a kezemből.Magas vérnyomásra 6éve szedek reggel 1 duoprilt, este 1nebilet gyógyszert.Hat hónapja elferdültem balra és előre rettenetese fáj a derekam és a hátam. Röntgenfelvételen S alakú és spirális gerincferdülésem van ,ágyéki gerincen schmorl herniiák vannak Csontsűrűség vizsgálat megállapította,hogy kezdődő ostheoporsisom van.Most jöttem ki az INTENZÍV MOZGÁSSZERVI ÉS REHABILITÁCIÓS OSZTÁLYRÓL. Diagnózis: (1) M4190 Scoliosis,k.m.n. (3) M5110 Lumbalis és más intervertebrális discus rendell.radiculopat (5) G20H0 Parkinson-kór (5) M7910 Izomfájdalom (0) M4190 Scoliosis,k.m.n. Kérdésem ,hogy ezekkel a betegségekkel leszázalékolási esélyem van-e?
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. február 27. 15:41
Kedves kérdező!
A kérdését a mai napon továbbították felém. A leszázalékolási esélyek nem a diagnózistól függenek, a Parknson kór rokkantséghoz vezető betegség. Negativ MR mellett nyílván keresni kell egyéb kiváltó okokat- A csontritkulás szintén rookkantsághoz vezethet. A fizikális vizsgálat során leírt status, illetve a felülvizsgáló orvos véleménye számít. Minden elváltozást optimális esetben táblázat alapján számszerűsítenek, majd összegeznek, ebből adódik a rokkantság foka.
Ennél pontosabb választ nem tudok adni.
DR. LuczaiMarianna
Megválaszolta: luczai marianna
2013. január 19. 15:45
Furcsa, hogy szociális fóbiával és pánikbetegséggel Ön ügyfelekkel foglalkozik. Szerencsés lenne egyéb irodai munkát kérni.
Nem tudom, hogy építették fel ezt az antiparkinson-therápiát - ez közismerten egyéni megítélést igényel, nincs kötelező kaptafa, séma. Van specialis gyógytorna a Pakinson-betegek számára.
A gerinc elváltozásai korarányosak.
Üdvözlettel dr.Kiss T.Mária

youtube to mp3
Megválaszolta:
2012. december 17. 18:15
Tisztelt Hölgyem!
A reumatológiai betegségei szinte minden felnőtt embernél megjelennek, akinél gerincferdülés (scoliosis), fejlődései rendellenesség (Schmorl) áll fenn. Ezek gyakori problémák, a lakosság jelentős részénél leírhatóak. Ezt rendszeresen kezelni kell komplex fiziotherápiával, hogy ne okozzon állandó fájdalmat. A rokkantság szempontjából nagyobb jelentőségűek az egyéb betegségei.
Megválaszolta: Dr Hulló Daniella
2012. december 17. 10:37
Kedves Kerdezö, En csak a pszichiatriai diagnozisrol tudok nyilatkozni: sajnos ez nem jogosit semmilyen leszazalekolasra. Udvözlettel, Dr.Felegyhazy Zsolt
Megválaszolta: Dr. Félegyhazy Zsolt
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK