Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - térdprotézisem van

térdprotézisem van kérdések és válaszok

térdprotézisem van
Most értesültem arról, hogy van lehetőség adójóváírásra és én úgy gondolom, hogy én megigényelhetném. A jobb térdem teljesen tönkrement 17 éves korom óta van gond vele. 74.75 8181-ben műtötták, de 2004 márciusára már olyan állapotba került, hogy ismét műtétre került sor. Az arthrosis műtét során megállapították, hogy térdprotézis beültetése szükséges. 2004-ben mozgáskorlátozott igazolványt is kaptam, mivel állni nem tudok, a térdem nem is hajlik teljesen, a lépcsőn lefelé csak egyesével tudok menni, és kocsival tudok csak közlekedni. Az I. fokú orvosi szakvéleményt a háziorvos írta meg, tekintettel arra, hogy az egész betegségemet végigkísérte, ő tartott majdnem egy évig betegállományban. A műtét után 2x altatásban be kellett moztgatni a térdem, mert nem hajlott, de most sem tudom rendesen behajlítani. Sajnos Dr Müller Erzsébet a háziorvosom azóta már meghalt, agy nem tudok hozzáfordulni ismét.. A mostani háziorvos és a protézist beültető orvos a 49/2009. (XII.29.) EüM rendelet mellékletének kitöltése elöl elzárkóztak. Pedig a protézis beülttése óta állandóandóan gumiharisnyát kell hordanom, mert közvetlenül nem érhet a nadrághoz a térdem, mert nagyon érzékeny a műtéti hegeknél. A bal térdem is sokat fáj, bár az nincs olyan rossz állapotban, hogy térdprotézist igényelne, de többször jártam a fájdalomambulanciát és injekciókat kaptam. AZ operáló orvost is mindig felkeresem, hogy injekciót adjon a térdembe.
Ezért fordulok Önökhöz, hogy segítsenek, hova forduljak? Én gondoltam, hogy az orthopaed szakoroshoz megyek el, vagy a rheumatológiára menjek?

Üdvözlettel:


Bodóné Oriod Beáta
szül.idő: 1957.05.18.
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. március 03. 15:06
Kedves Beáta!
Hol operálták? Budapest?
A panaszaival szívesen megnézem. A melléklet kitöltéséhez nem értek. Elérhetőségem: [email protected]
Megválaszolta: Molnár Szabolcs
2014. március 03. 14:41
Ha arra gondol, hogy rookantnyugdijasnak jár adókedvezmény, akkor a rokkantságot igazolni kell.Azt hiszem, hogy ezt az Országos Orvoszsakértői Intézet adja ki.Egyébként szerintem az operáló orvostól is kell javaslat.Egyébként biztos információhoz a területi NAV nál juthat. Üdv. Dr.Magyar János
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK