Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Betegségek - Bélelzáródás

Bélelzáródás tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása

Kapcsolódó szakorvosok
Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó szakkifejezések
Kapcsolódó videók
A betegséghez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
Tisztelt dr.nő/úr! 64 éves vagyok,2016.-ban egy bélelzáródás mütétkor mivel előtte plagrelt szedtem és nem volt idő abba hagyni,eltávolították a lépemetNekem evvel kapcsolatban semmit nem mondtak, a neten mindenhol olvasom,hogy védőoltást egyebet adnak utána.Érdeklődnék van -e valami teendő evvel kapcsolatban?
Kérdező: kilimandzsaro Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz:
Hasi és kismedencei vizsgálat-ct. Máj nem nagyobb,densitása nativan szabályos.az s.z ben-egy 40mm-es hypondes széli betöltést mutató képlet,ábrázolódik,mely a vco-on kisfokú benyomatot képez.az s.6-ban egy 18mm-es hasonlómegjelenésű elváltozás van.egyébb körül irt elváltozás a májon belül,nem detektálhazó.Az epeutak nem tágabak,az epehólyag átlegosan telt,fala nem vastagabb,lumenébensugárforgó képlet nem azonositható. A pancreas,a lép, valamint a mellékvesék,morfológiailag épek.a vesék mérete és kontrszthalomzása szabályos.Mind kétvese üregrendszerében mind három harmadában elszórtan több ,kissebb hyperdens képlet ábrázolódik,melyek közül a legnagyobbak 4 mm-esek.a hugy hólyag jól telt,ép kontorú,lumenében kóros nem látható.a proszpota nem nagyobb.szabad hasi folyadék nem látható.a Rectum alsó harmadának fala körkörösen kissé vaskosabb, külső kontrója megtartott. Környazeti infiltratio nem figyelhető meg..A vastag bél anatómiai variációnak megfeleő képet mutatt.:a kismedencében valamint a jobb hasfélterületén,ábrázolódik,rajta egyéb lokalizációban,kóros falmegvastagodás,ill.passage zavara utaló eltérés nem azonosítható.Amennyire ezzel a nem specifikus vizsgálati módszerrel megitélhető,a vékonybelekben sem figyelhető meg koros falmegvastagodás.Az ileocoecalis régióban számban felszaporodott,kissé nagyobb nyirokcsomók ábrázolódnak melyek közül a legnagyobb 8 mm-es.Egyéb lokaliziációban kórosan meg nagyobodott hasi,ill. kismedencei nyirokcsomó,nem ábrázolódik.A csonton,valamint a leképzésre került basalis tüdő területeken secunder folyamatra utaló jel nem azonositható. vélemyény: Malrotationak megfeleő képet mutató vastagbél,melyen passage zavarra utaló eltérés nem azonosithaó.Haemangiomák a májban.
Kérdező: mariann0223 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr. Sikos Géza 2017-01-08 19:34:57
Tisztelt Dr. Sztipits Tamás ! Köszönöm , hogy megtisztelt válaszával , nagyjából én is tisztában vagyok az Ön által leírtakkal . Csak az nem világos előttem , hogy mi miért nem érzünk semmit a BSC -ből vagyis miért nem kapjuk meg a legjobb támogató jellegű kezelést . Mire is gondolok ? Amikor anyukámat hihetetlen hasi görcsökkel kiszáradt állapotban , több napi éhezés után bevittem a kórházba a belgyógyászaton kapott egy nasogastricus szondát és infúziót . Így küldtek minket át a sebészetre . Sebész közölte , hogy inoperábilis és átküldte az onkológiára . Ott első megmozdulásuk volt , hogy kivették a szondát , mondván , hogy meg kell próbálni enni !!!!!! Ezzel a jó tanáccsal hazaadták . Itt a kör bezárult . Én még visszamentem a belgyógyászatra , hogy van-e lehetőség infúzióra vagy parenterális táplálásra , de elutasítottak minden további kezelést . Jelenleg ott tartunk , hogy itthon gyötrődik a drágám , csak hideg vizet kortyolgat és időnként tetemes mennyiségben kihányja . Borzalmas hasi görcsei vannak. Házi betegápolás keretében kijártam neki egy kis infúziót /napi 500ml Ringer / de ennyi . Tehetek-e még valamit , hogy könnyebb legyen neki ? Esetleg az infúzióba tenni görcsoldót vagy gyulladáscsökkentőt ? Mert én értem , hogy úgyis elviszi majd a rák , DE MÉG ÉL !!!! Minden tanácsáért hálás vagyok !!
Kérdező: Berika Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
T. Cím ! Anyukámnak májáttétes hasnyálmirigy daganata van alapbetegségként. Egy hónapja kizárt hasi sérvvel műtötték. Azóta rohamosan elkezdett romlani az állapota . Három orvosnál is panaszkodtunk , mire egy negyedik diagnosztizálta , hogy ileusa van. Azonban nem csinálnak vele semmit , mondván , hogy a daganat már így is nagyon előre haladott állapotban van . Hazaküldték meghalni . De ez borzasztó , hogy végignézzük az éhenhalását . Ez valóban gyakorlat , és nincs mit tenni ???Nagyon félünk attól , hogy mi fog történni és hogyan fog lejátszódni az egész !!??
Kérdező: Berika Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktor Úr Hölgy! Voltam vastagbéltükrözésen 2014 május 07én ami negatív eredménnyel zárult vérképem rendben nem vagyok allergiás ételekre sem.De viszont főleg bár kínos nekem ezt most leírni is,szellentés előtt nagyon görcsöl és fáj a hasam. Sokszor kell wcre járnom hol szorulás hol erős hasmenés kísér.Kérem segitsenek valamiféle válasszal hogy mit is tehetnék?Tisztelettel:Krisztián
Kérdező: ober1981 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Csapó Dorina 2014-06-18 19:26:23
ma egy hetes a kislànyom !csàszàrral szuletett azota nagyon fàjnak a beleim!ès egèsznap alig eszek egy keveset mert minden kijon belolem!! megy a hasam nagyon! fèlek hogy valami nagyobb bajom lessz!!!!!!!! ja ès a kislànyom hurrok mellet lett ès nem vettèk le egèsz terhesèg alatt fent volt!!! most mikor kèrdeztem a fogadott orvosomat hogy ki jott a hurok is minden rendben!azt mondta igen kijott!! kozbe meg màr ithol mikor kitoroltem magam ott volt a hurok a wc papirba!!!mit csinàljak jelentsem fel az orvost!! kèrem szegitsenek!!ès hogy mikor mulik màr el ez a has fàjàs mert mindig nagyon fàjnak a beleim!
Kérdező: adrienn93 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Jó napot! Érdeklődni szeretnék, előfordulhat-e, hogy az anyagcsere gyorsító gyógyteák bélcsavarodást, illetve más egyéb káros hatást gyakorolnak a belső szervekre?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 10 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2014-09-06 10:38:50
További Sebészet
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó kórtörténetek
Kapcsolódó BNO kódok
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK