Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Betegségek - Rendellenes hanghallás

Rendellenes hanghallás tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása

Orvosi név:
Tinnitus
BNO kód:
H93
A betegség lényege:
Abban az esetben, ha a betegnek hanginger hiányában is van hangérzete, rendellenes hanghallásról beszélhetünk.
A betegség oka:
Az elváltozás szinte minden, a fület és a hallórendszert érintő betegséggel együtt járhat. Ilyen a felszaporodott fülzsír, a fülgyulladás, a fülkürt elzáródás, füldaganat, a magasvérnyomás, az agyhártya gyulladás, a mérgezések, a zaj okozta nagyothallás, a sérülések és sok egyéb betegség. Gyakran nem lehet megtalálni az okot.
A betegség tünetei:
A fülzúgás lehet búgás, csöngés, moraj, sípolás és egyéb sajátosan megélt zaj. Jelentkezhet folyamatosan vagy megszakításokkal. Rendszerint halláscsökkenést okoz.
Elvégezhető vizsgálatok:
Az orvos a kórtörténet felvétele és a betegvizsgálat mellett fül-orr-gégészeti kivizsgálást rendel. Agyi betegségek gyanúja esetén idegrendszeri vizsgálatra kerülhet sor.
A betegség várható kezelése:
A fülzúgás kezelése a kiváltó betegség jellegétől és a panaszok súlyosságától függ. Az alapbetegség kezelésével a zajok általában megszűnnek. A nagyothallás javítása egyes esetekben enyhítheti a panaszokat. Ha végleg nem tudnak mit kezdeni a fülzúgással, olyan speciális eszközt adnak a betegnek, amit a fülbe kell helyezni, ott hangot kiad és így valamelyest elnyomja a zavaró fülzúgást.
Javaslatok:
A zajos munkahelyen dolgozóknak ajánlott füldugó vagy fülvédő használata a halláskárosodás megakadályozására.
A betegség várható lefolyása:
Az alapbetegség gyógyításával rendszerint a zavaró hanghallások is megszűnnek, de egyes esetekben a beteget élete végéig is elkísérhetik.
Labor és diagnosztikai vizsgálatok:
A külső hallójárat vizsgálata
Általános ideggyógyászati vizsgálat
Objektív audiometria
Subjektív audiometria

Forrás: med-courier.com

Kapcsolódó szakorvosok
Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó szakkifejezések
Kapcsolódó videók
A betegséghez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
Tisztelt Doktornő / úr ! 44 éves, gyermektelen nő vagyok. Fogamzásgátlót nem szedek. Eddig panaszom nem volt, kivéve a PMS tüneteket és a menstruáció idején 1-2 nospával csillapított fájdalmat. A ciklusaim 27-30 naposak, előtte 1 hetes PMS-el. ( rossz közérzet, émelygés, aluszékonyság, kisebb fejfájás, derék és has kisugárzás stb. ) Szorongásomra antidepresszánst és szorongásoldót szedek. A januári menstruáció 2 nappal korábban jelentkezett, majd a következő kettő időben, de mindegyik után csökkenő intenzitású, több, mint egy hétig tartó barna folyásom volt. Az utolsó menstruáció március 13. kezdődött, de előtte 2-3 nappal már jelentkezett a barna folyás. Ez utóbbi menstruáció elmúlását követően újra PMS tüneteim vannak, időnként émelygéssel, az alhasban és a derékba sugárzó, kellemetlen, fájdalomszerű, diszkomfort érzéssel. Az orvos a menstruációt követő 13. napon végezte az ultrahangot. Lelet: Az uterus retroflexióban. Mérete: 67 x 33 x 49 mm. Az uterus hátsó falából egy 27 x 20 mm-es izomechokat adó göb indul ki, a középvonaltól jobb oldalra található, mely 50 %-ban intramuralis, 50 %-ban submucosus. Az endometrium vastagsága : 10 mm. A méhüreg hátsó falából egy 7 mm-es echodens képlet látható. A jobb oldali ovarium mérete: 33 x 15 mm, benne két 16 mm-es tüsző. A bal ovárium mérete: 25 x 15 mm. Diagnosis: Polypus endometrii, myoma uteri Az orvosom javaslata a következő menstruációt követően a polip hysteroscópiával eltávolítása és a mioma évenkénti ellenőrzése. Hirtelen nem tudtam kérdéseket feltenni. Nagyon félek a beavatkozástól, sosem volt még műtétem. Ez a pici polip okozhatja a folyást és most már a PMS-féle tüneteket és a kellemetlen has és derék kisugárzást, vagy csak a műtét után derül ki, hogy esetleg a mióma okozza ? Hormonvizsgálat nem szükséges ? Természetes úton még teherbe eshetek ?Monoklonális gammopátiám van, lehet ennek jelentősége a műtétnél ? Van különbség a kaparás és a mióma eltávolítás műtét közt, illetve a hysteroscópiás beavatkozás és a kaparás között? Köszönöm figyelmét és válaszát !
Kérdező: 8888 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
További Fül-orr-gégészeti betegségek
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó kórtörténetek
Kapcsolódó BNO kódok
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK