Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Betegségek - Térdfájdalom

Térdfájdalom tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása

 

Kapcsolódó szakorvosok
Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó szakkifejezések
Kapcsolódó videók
A betegséghez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
Szép napot! Versenyszinten sportoltam több, mint 10 évig, ami sajnos kikezdte az ízületeim. A térdeim elkezdtek ropogni, de semmi fájdalommal nem jár. 4 éve erőemelést folytatok, de a térdkalácsaim alsó-belső részén szúró fájdalmat szoktam érezni, főleg guggoló edzés után. Edzés közben nem szoktam érezni fájdalmat. Viszont a terhelés megszünése után sokkal érzékenyebbé válik. Ha megnyomom, megérintem fáj. Voltam uh, röntgen vizsgálaton, de semmi elváltozást nem mutatott. Sajnos nem tudok ettől jobban utána járni a problémámnak a környéken. Volt egy fél éves kihagyásom, de nem szűnt meg a problémacsak enyhült rövid idő alatt, majd stagnált. A válaszokat előre is köszönöm!
Kérdező: VilmosFrigyes Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! A nyáron bedagadt a térdem, sajna nem múlott el. Azt hittem csak egy húzódás. 3 hónap után sikerült bejutnom egy térdszakrendelésre, elküldtek fizikóra, ha nem javul meg kell műteni, ennyi választ kaptam. Elmentem egy MR vizsgálatra, tegnap jött meg az eredményem, hát nem sok jót látok benne. 48 éves vagyok és 98 kg. Ülő munkát végzek könyvelés.., volt már egy gerincsérv műtétem 30 évesen ezért váltottam a fizikai munkáról, hogy kíméljem magam. Így plussz 30 kilóval növekedtem. Nagyon pörgös, életvidám és munkamánis nő vagyok. Szeretném az Ön véleményét is ki kérni. "A térdízületet alkotó csontokban medialisan kis területen a terhelésnek megfelelően ödéma mutatható ki mid a femur condylusában, mind a tibiában. A medialis ízrés jelentósen beszűkült, a medialis meniscus diszlokálódott és degenerációra utaló képet mutat. A lateralis meniscus alakja jelintenzitása szabályos. Az ízfelszíneket borító porc elvékonyodott, az ízületben fóleg suprapatellarisan folyadékgyülem látható, A keresászalagok fol$onossága megtartott, Az oldalszalagok mérsékelten megnyúltak. A patella lateralizált,a lateralis ízrés beszűkült a femoropatellaris ízületnek megfelelóen. A ligamentum patellae, a quadriceps ín és a Hoffa zsírtest kóros eltérés nélkül ábrázolhatóak, Vélemény: Közepesfokú femoropatellaris arthrosis lateralisan, Kezdődő medialis túlsúlyú arthrosis a térdízületben, Chondropathia, Medialis meniscus lesio diszlokációval. Köszönöm válaszát. Tisztelettel: Tné Andrea
Kérdező: anditoth71 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2018-11-02 07:05:10
Az egyik barátom szomszédja egy idős (90 éves) néni akinek eltört a térdkalácsa. Bevitte a kórházba ahol azt mondták neki az orvosok, hogy nem tudnak vele mit csinálni. A kérdésem az, hogy magától össze fog forrni a csontja ?
Kérdező: rudel Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztel Doktor Úr!Júliusban lenne egy térd műtétem med.raffolas és lateralis release az orvosom aki operálni akarja annyit mondott hogy térdkalács rögzítő műtét mást nem. Érdeklődnék hogy milyen jellegű térd műtét és mit takar?
Kérdező: melus8007 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktor Úr! Kérem szíves segítségét MR leletem értelmezésében. A betegségemmel kapcsolatban az előzmények: 2014-ben Mozaik plastica műtétem volt, 2017 decemberben pedig egy artroszkópos térd műtétem - shaverezés. 2017 novemberben is voltam Mr-en és most 2018 februárban is, mivel a decemberi műtét után ugyanúgy fennállnak a panaszaim és a fájdalmam. Akkor említette a doktor a műtét után a térdprotézis szükségességét, aztán mégis inkább szteroid injekciókat kaptam 3 db-ot, de ugyanúgy fáj a térdem. Ezért készült most újabb MR vizsgálat. Kérem legyen szíves a lelet alapján tanácsot adni, szükséges-e a térdprotézis, vagy mi a javaslata a továbbiakkal kapcsolatban, illetve ha lehet ilyen kérés, szívesen venném, ha javasolna orvost , akihez fordulhatnék. Az Mr leletem: A femur medialis condylusán mozaik plasztika utáni állapot. A femoro-tibialis ízületi rés mediálisan keskenyebb. A femur medialis condylusának porcborítása egyenetlenül jelentősen elkeskenyedett, kifejezetten inhomogén szerkezetű. A csontos ízfelszíne kifejezetten egyenetlen, scleroticus, rajta beroppanás is megfigyelhető. A mögöttes csontállományban szabálytalan alakú folyadékjelmenetű területek, azon belül alacsony jelmenetű sávok is megfigyelhetőek. A tibia medialis condylusának porcborítása elsősorban mediálisan elkeskenyedett, rajta fissura is megfigyelhető. A mögöttes csontállományban oedema látható. A lateralis condylusok porcborításának vastagsága megtartott, kissé inhomogén jelmenetű. A patello-femoralis ízület porcborítása elsősorban a középső harmadában szintén egyenetlenül mérsékelten elkeskenyedett. A trochlearis árok sekély. A csontos peremszéleken osteophyták ábrázolódnak. Az ízületben közepes mennyiségű folyadéktöbblet látható. A synovium megvastagodott. A medialis meniscus az ízületi résből kiboltosul, elülső és hátsó szarván is radier irányú folytonosság megszakadás látható. A lateralis meniscus ép. A kereszt-, és oldalszalagok folytonossága megtartott. Ízületi szabad test nem különíthető el. A poplitealis hajlatban körülírt kóros folyadékgyülem nem látható. Impression: A femur medialis condylusán leírt osteochondralis defektus hátterében avascularis necrosis állhat. Ízületi szabad test nem igazolható. Egyebekben status idem. (Trochlearis dysplasia. Patellofemoralis chondropathia. Gonarthrosis l.s. incipiens. Synovitis. Medialis meniscus többszörös szakadása.) Nagyon szépen köszönöm a válaszát. Üdvözlettel: Beáta
Kérdező: Muherom Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
hónapja artroszkópos térdműtétem volt,egy tokbemetszés,a térdem egyáltalan nem fáj,viszont pár napja a műtőtt lábamra támaszkodva próbáltam felállni,azon volt több súly és hallottam egy fura hangot,aztán pedig egy éles fájdalmat éreztem a combom külső felén.A fájdalom pár óráig tartott,viszont azóta már kétszer előfordult ez az eset,a mai napon szintén,rá se tudtam állni utána,és hajlítani is alig tudom,a fájdalom pedig 6 óra elteltével se csökkent,a műtét előtt pedig semmi ilyesmit nem éreztem soha.Nem tudom ez mi lehet,izomszakadás esetleg?
Kérdező: mlnrlili Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2017-08-28 18:03:10
Tisztelt Doktornő/úr! 14 éves lányomat ortopédus orvoshoz vittem, mert hetek óta panaszkodott térdfájdalomra. (főleg a jobb lábában) Megröntgenezték, a diagnózis: Morbus, Osgood-Schlatter. Annyit mondott az orvos, hogy csontosodási rendellenesség, kímélni kell a térdeket, fájdalomcsillapító tapaszt használhat. Bennem csak később vetődtek fel a kérdések: Milyen mozgás javasolt a lányomnak, például kerékpározhat e? Szedjen e valamilyen csonterősítőt vagy porcerősítőt, kalciumot? Lehet e fáslizni? Sajnos a lányom továbbra is panaszkodik, hogy fáj a térde, hiába van részleges felmentése a testnevelés óra alól és hiába kíméli a térdét. Mit tehetnénk, hogy javuljon az állapota? Válaszát előre is nagyon köszönöm és nagyon várom!
Kérdező: Mile Zsuzsa Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-12-12 10:02:38
Háziorvosom elküldött röntgen vizsgálatra,mert mondtam neki ,hogy a jobb térdem hajlítgatóm recsegés és ropogás lehet hallani meg ha rá teszem e kezem érezni is lehet.Kétirányú térd röntgen felvételt kért ami a következőt írták le : A térdízületi rés normális tágasságú.Az eminentiák hegyesek.Az ízfelszínek szabályosak.A patella ép.eminentiák hegyesek ? ez utal elváltozásra a térddembe ?
Kérdező: G.Jani Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-09-23 22:30:16
Jónapot! Az orvosom "Enthesitis patellar" állapított meg nállan, aztmondta hogy elvan mozdulva pár milimétert mindkét térdem. Elejében fáj, voltam lézeres és áramos terápiákon azóta megszűnt a fájadalom. Mostmár csak néha ropog ha behajlítom, és ez zavar. Azt szeretném kérdezni hogy ez mennyire befolyásolja azt hogy én edzhessem rendszeressen? Sokat futok és ugrálókötelezem mivel ökölvívást edzek. Félek hogy nagyobb baj is lehet. 18 éves vagyok.
Kérdező: csongor97 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Szeretnék érdeklödni,hogy 3-héten belül két szteroid injelciot kaptam a térdembe.Azt mondták ha nem lessz jó akkor porcerösitö injekciokat ajánlanak.Sajnos magasvérnyomással,gyogyszeres cukorbeteg.és syncomaros beteg vagyok .Önök szerint belemerjek e vágni vagy keresek ortopédust??Válaszukat köszönöm.
Kérdező: kekszemecskek56 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-09-16 18:14:31
Orvosi vizsgálaton voltam ahol a papira azt írta az orvos Bal vállba crepitatio hallható. Térdízületben finom crepit tapintható .Ez egy közlekedő képesség vizsgálat volt igy ő nem mondott semmi erről.
Kérdező: G.Jani Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-08-31 18:27:45
16 éves fiú vagyok,az év elején történt egy balesetem a térdemmel foci közben.Kétszer egymás után tiszta erőből belerúgtam a labdába.Egy kis fájadalmat éreztem a térdemben.De ez estére már el is múlt.Azóta nagyob megterhelés után szúr a térdem néha.Ha pedig tiszta erőből rúgok a labdába bemelegítés nélkül akkor fájdalmat érzek a térdemben,de ezis elmúlik egy órán belül.Az ezt követő napokban pedig enyhén szúr a térdem ha rá nehezedek.Orvosnál voltam,röntgent késítettek,Ortopédus semmi hibát nem talált a térdemben.Ja és még fontos,hogy nem dagadt fel a térdem soha! Lazának is szoktam érezni. Mi lehet akkor a baj? Erősíteni is szoktam.
Kérdező: Balazs Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2016-07-25 08:54:16
Volt egy térd sérülésem, még az év elején.16 éves fiú vagyok. Foci közben történt. Foci után lazának/gyengébbnek érzem a jobb azaz a "sérült" térdem mint az egészséges, a bal térdem. A sérülés után röntgent készítettek, ortopédus megvizsgált semmi baja nincsen, legalább is az orvosok szerint... azóta ropognak a térdeim. Van, hogy elég nagyokat, elég sokszor.. Leginkább foci után. A sérült térdem az folyamatosan ropog, de ő kicsiket egymás után sorozatba ahogy leguggolok. Ez baj? Netán kopik a térdem? Hogyan lehet ezt megszűntetni?
Kérdező: Balazs Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-07-20 07:34:29
Lassan már fél éve,hogy valami baj van a térdemmel.Focizás közben történt a dolog.Tiszta erőből kétszer egymás után belerúgtam a labdába,ilyen régi rossz labda volt(Kicsit nehéz labda..) .Kis fájdalmat éreztem a térdemben,nem olyan nagy fájdalom volt.És csak kb 10 percig éreztem.Azután minden lépésemnél a térdem ropogott,mintha nemjó helyen lenne és "elmozdulna" nem tudom magam,hogy kifejezni.El mentem egy hét után orvoshoz.Leröntgeneztek azután elküldtek Ortopédushoz,nem volt semmi baja a térdemnek,legalább is azt mondták.De én nem hittem nekik,mára már erősítettem a térdem,de lazának szoktam érezni egy kicsit megterhelő foci után.Lehet a keresztszalagommal van a baj? Megnyúlhatott és azért érzem lazának? Volt már többször is,hogy éreztem erősebb fájdalmat de azután estére mindig elmúlt és tudtam focizni másnap tovább.Mi lehet a baj? Az orvosok semmit nem mondanak...
Kérdező: Balazs Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-07-20 07:32:53
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Segítségüket szeretném kérni! Szemöldök hullás,viszkető, hámló, : Körülbelül 3 éve vettem észre hogy hámlik a szemöldököm aztán pedig hámló rétegek jönnek le róla és viszket és utána be pirosodik aztán kicsit érzékenyebb is és emelet hullik is ritkul és nem úgy nő vissza ahogyan kéne,főleg inkább a széle hullik,ez a mai napig tart. Bal oldali arc mélyedés: Úgyszintén is 3 éve kezdődött, észre vettem a telefonon is a tükrön is vala hogy a bal oldali részén kialakult egy mélyedés arcon nem tudom hogy.Voltam fogorvosnál szájsebészeten azt mondták olyan mintha ha ütés kapott volna arcon,pedig soha nem történ velem ilyesmi,aztán elmentem állkapocs klinikára és megnézték baloldali rész és mondták hogy valami izom vagy ideg probléma lehet az oka kaptam harapásemelő sín kezelést is mert kicsit kattan egyet az állkapocs,de mondták hogy ez nem biztosan fogja megoldani a problémát valahol más hol kell keresni az okát, pontosabb okát nem tudni mi okozza mélyedést a baloldali arcomon,ez a mai napig tart. Hajhullás,viszkető, hámló arcbőr: Ez is 3 éve kezdődött elkezdett kicsi pattanás lenni arcomon aztán fokozatosan több jött ki rajtam aztán 2év után megszünt. Jött a zsírosság hámlás arcomon szemöldököm is hilyábba használtam akár milyen kenceficét nem használt semmit voltam bőrgyógyászatnál rám nézett írt ki minden féle kenceficét attól majd helyre jön de semmi nagyon sokat jártam nála de nem jutottam előre egyszerűen nem vizsgált ki rendesen,aztán jóval később jött a hajhullás nem tudom menyi de ideálisnál sokkal több hajam hullik körülbelül 5 hónapja tart és meg jent rajta ilyen hámló rétegegek olyan mint ha korpa lenne de mégsem az és víszked is,ez a mai napig tart. Annyi még hogy jó indulatú agydaganattal műtöttek,2013 januárban műtöttek először orron keresztül távolították el a daganatot, aztán pedig 2014 áprilisában volt egy gama sugárzásom. Rendszeresen járok kontroll kezelésre régen magas volt a női hormonom szedtem rá gyógyszert is de most már az is helyre jött és nem kell szedni semmilyen gyógyszert teljesen helyre jött a hormonális problémám.Nem tudom hogy lehet e köze hozzá? Legnagyobb problémám a baloldali arc mélyedésese,az jelent nagyobb gondot. Kérem segítségüket, hova és kihez forduljak hogy megoldódjanak a problémáim. Üdvözlettel: Liczenciás Zoltán
Kérdező: Liczenciás Zoltán Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
További Ortopédia
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó kórtörténetek
Kapcsolódó BNO kódok
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK