Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Tarkótáji fájdalom, nyak illetve hátcsigolya állandó ropogása

Tarkótáji fájdalom, nyak illetve hátcsigolya állandó ropogása kérdések és válaszok

Tarkótáji fájdalom, nyak illetve hátcsigolya állandó ropogása
Tisztelt doktor úr/nő!

17 éves fiú vagyok. Rendszeresem végzek sajáttestsúlyos edzést és fitnesst. Azonban fel kellett hagyjak a szokásommal mert elkezdődött egy fura tarkótáji fájdalom ami a fejtetőre sugárzott ki. Eleinte rosszullétek szédülés,csökkent koncentráció képesség is társult. Illetve tompaságérzet. Ez idén Augusztus végén kezdődött a tünetek nem mindig voltak jelen. Felváltva jelentek meg, hol itt hol ott azonban jelen voltak. Vérnyomásom rendben, vérképem rendben. A háziorvosom körül járta. November 22-én voltam neurológusnál aki megvizsgált. Rendben talált minden koordinációs mozgást. Felírt TeperinEP-t de kettő-három alkalom után abbahagytam a szedését. Nem csak a tünetek rosszabbodtak de szerintem az összes mellékhatás jelentkezett. Nyaki gerinc atmozgató nyújtó gyakorlat sorokat végzek a szakorvos ajánlásával. A szédüléa illetve rossszul lét nincs is jelen. Azonban a nyak és egy háti csigolya ropog... És kiroppantásra se 'könnyebbülök' meg. A nyakam is olykor kattan nyagyokat. A fejtetőre kisugárzó fájdalmat mostanában nem érzem. Azonban a nyakam es a hati csigolya kattog. És ha a háti csigolyát meg érintem fáj is a felszíne. Elég hosszasra sikerült. Esetleg tippeket tudna adni? Mert kontroll csak januárba lesz és érettségivizsga előtt
állok. Fejfájásnaplót ia vezetek.
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2016. december 05. 18:33
Kedves kérdező!
Tünetei igen szerteágazóak ezért nehéz ezekből megmondani, hogy mi lehet a baj. Nyaki és háti fájdalom esetén felmerülhet csigolya vagy porckorong betegsége, ezért tanácsos lenne személyesen felkeresni egy idegsebészt, aki a fizikalis vizsgálat alapján dönti el, hogy kell-e további vizsgálat. Nyugodtan keressen rendelésemen.
Üdvözlettel
Tóth Tamás
Megválaszolta: Dr. Tóth Tamás
2016. december 05. 07:35
Igen, mindenképp fontos lenne nyaki gerinc MRI vizsgálat - sokféle csigolya- ill. porckorong betegség , vagy gerincvelő elváltozás okozhat ilyen panaszokat.Ez a vizsgálat igen pontos, részletes képet ad. Neurológus adhat beutalót , il. - ez drága - térítéses vizsgálatként is kértheti MR labortól. De a leletet , képeket mindenképp neurológusnak kell látnia .
Jobbulást kíván dr.Kiss T.Mária Pécsről.
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK