Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Nyomásterápiás kisokos - avagy mindent az orvosi nyomásterápiáról
2018. június 18. 15:43

nyaki fájdalom, daganatok, szívinfarktus, magas vérnyomás, artéria

Nyomásterápiás kisokos - avagy mindent az orvosi nyomásterápiáról
A nyirok egy magas sejt, zsír- és fehérjetartalmú folyadék, amelyet a nyirokrendszer szállít. Ennek a rendszernek fontos feladata van szervezetünkben: elszállítja a szervezetre káros anyagokat. A nyirokrendszer nem megfelelő működése számos kellemetlenséget okozhat, ezért fontos, hogy ezt megelőzzük, vagy ha már megtörtént a baj, akkor megfelelően kezeljük.

A sok állás esetén megannyian találkoznak a nehéz láb érzésével, zsibbadás lép fel és könnyen elfáradnak. Ha nincs kezelve időben a nyirokrendszer, akkor jelentkeznek a súlyosabb tünetek: visszér, ödéma léphet fel. Ezek a tünetek a mozgásszegény életmód következtében is kialakulhatnak, de a nem megfelelő táplálkozás is hozzájárulhat a keletkezésükhöz.

 


A nyirokrendszernek ugyanis nincs önálló, a szívhez hasonló motorja. A nyirokfolyadék áramlását az izmok összehúzódása indítja be testmozgásnál (ez az ún. izompumpa). Az izmok összehúzódnak, ezáltal pumpálják a bennük futó vénákat és nyirokereket.  Az előző tünetekre bizonyul már hosszú évek óta megoldásnak a nyirokmasszázs. A masszázs aktiválja a vérkeringést, segíti a salakanyagok távozását és a szöveti nedvek felszívódását. A visszerek megelőzésére is kiváló. Számos területen használják: megjelenik a fizikoterápiában, onkológián, kozmetológiában és az angiológián is. Ajánlott zsírleszívás után is, mert segít az adott terület normális keringésének helyreállításában.
A túlsúllyal és cellulittal küzdőknek is segítséget nyújt. A kezelés menete: A nyirokmasszázs programját mindig személyre szabottan kell kiválasztani. A kezelés előtt fel kell mérni a páciens állapotát, vérnyomását megmérni és ennek megfelelően kiválasztani, ami a legjobb neki.


A végtagokra felkerülnek a nyirokmasszázs gép tartozékai, (légkamrákból kialakított kezelő egységek) majd elkezdődik maga a kezelés, melynek időtartama 20-45 perc. Ajánlott heti 2-3 alkalommal megismételni egy kezelést a kívánt eredmény elérése érdekében. Sokoldalú felhasználás: A nyomásterápia önmagában is hatékony és látványos eredményeket produkál, azonban egyéb testkezelő eljárásokkal együtt is alkalmazható. Segít a zsír kiürítésében a szervezetből például ultrahangos kavitáció és hideglézeres lipolízist követően is. Megnöveli ezeknek a zsírbontó kezelések eredményességét.

A zsírbontó kezelések hatására szabaddá vált zsírsavak a ugyanis nyirokáramlás segítségével távozhatnak a szervezetből. A nyirokrendszer stimulációja elősegíti gyorsabb kiürülést, valamint megelőzi a zsírsavak gyors visszaépülését a zsírsejtekbe a kezelést követően. Ezen kívül hasznos lehet még szülés után is, mivel remek hatással van a szövetek rugalmasságára. Csökkenti a trombózis esélyét és a reumatikus panaszokat is. Kell ennél több? 

Mely testrészeken alkalmazható egy nyirokmasszázs gép? Láb (lábfej+lábszár+comb) Törzs (derék, fenék, has) Karok 

Ellenjavallatok: Daganatképződés Szívinfarktus, Bőrfertőzések, Nyirokér gyulladás, Artériás nyomás változás Ízületi, gyulladás Vese-, légzőszervi- , keringési- és szívelégtelenség, Trombózis veszélye, Magas vérnyomás Láz, fertőző, gyulladásos betegségek, Jelentős visszértágulás

 

orvos-esztetika.hu

Forrás: https://orvos-esztetika.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!



További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK