Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvos válaszol - Gyermek fül-orr-gégész

Gyermek fül-orr-gégész

Fiamnak öt hete fájdult meg először a nyaka ,két napig nem mozgatta. öt nappal később nátha, bronchitis lépett fel, antibiotikumot is kapott. A nyaki fájdalom enyhült, de ferdén tartotta a fejét. Majd egy héttel később hirtelen , erősen visszatért a fájdalom. Ez két napig tartott ismét, jellemzően két napig nem mozdítja a fejét, nagyon fáj neki,orrfolyás kíséri, majd pár napra , akár egy hétre is tünetmentes. Ortopéd orvosnál, fül-orr gégésznél jártunk, röntgen felvétel rendben volt, labor is készült.Ultrahang vizsgálat eredménye: a nyak mindkét oldalán jobb oldali túlsúllyal több, kb 8*10 mmes jól körülhatárolt echoszegény képlet látható. Lymphadenomegalia colli l.u. okozhat nyaki nyirokcsomó duzzanat ekkora fájdalmat, ami visssza-visszatérő? Fájdalocsillapítóra nehezen reagál, cataflamot egy hétig kapott, most nurofent kap. Mit lehet még tenni? A fül-orr gégész szerint ez a diagnózis rendben, semmit nem kell tenni, a háziorvos beutalt a gyerekklinika immunológiai osztályára, de július 13-ára kaptunk csak időpontot. Mi az Önök véleménye , ismerve a panaszokat? Válaszukat várva előre is köszönettel.Kepliné
Kérdező: Kepliné Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktrúr/nő! Egy ideje ha testmozgást végzek kondi,sajattest súlyos edzést akkor a fülem budugul edzésközben nagyon és edzes után alig akar kidugulni van hogy napokig érzem a dugulást. Voltam ful-orr gégészeten ott azt mondták hogy az orrnyálka hártyám duzzadt. Ilyenről még sose hallott hogy edzéstől bedugul a fül kijelentette. Hallásvizsgálatra előjegyeztek. Azonban a kijelentését nem értem. Talán a panaszom összefüggésbe van a régebbi kérdésekben feltett tarkófejfájásommal ami a mai napig jelen van? A segítséget előte is köszönöm!
Kérdező: Binidelton001 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 6 éves korú unokám köhögésével kapcsolatban keresek specialistát, aki segíteni tudna a probléma kezelésében. Sajnos óvodáskora kezdete óta megfigyelhető, hogy szeptemberben elkezd köhögni, és változó intenzitással tavaszig, nyár elejéig köhög. A köhögése inkább hurutos, mint száraz köhögés, és nyáron megszűnik. A gyerek háziorvos legtöbbször antibiotikumoz írt föl, abból már sokat beszedett, nem sok eredménnyel. Próbáltuk a sószobát is több, mint 30 alkalommal, de az sem hozott tartós eredményt. Mindenféle természetes gyógymóddal próbálkozunk, (gőzölés, gyógyteák, lámpázás, vitaminok), de sajnos nincs átütő siker. A köhögésében furcsa, hogy éjszaka teljesen megszűnik a köhögés, majd reggel szipogni és köhögni kezd, ami felébreszti. Elalvás előtt is köhög, ami miatt nehezen alszik el, de ha sikerül, akkor megszűnik a köhögés. Kérdésem az, hogy milyen szakterület orvosával kellene felvenni a kapcsolatot, aki jártas a krónikus köhögés kezelésében, és nem csak kísérletezik, mert azon már túl vagyunk. Ki az akit fel kellene keresni (allergológus, tüdőgyógyász, gyerekorvos)??? Akár név szerinti javaslatot is küldhet. Várom válaszát, Üdvözlettel, Papp Balázs
Kérdező: Alby Válaszok száma: 0 db
kislányom 9 éves teljesen egészséges sokat fája feje rendszertelenül kivizsgáltattam nem találtak semmi okot????????? Mi okozza
Kérdező: Zabo Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Kisfiam 4 hónapos, a kórházi TOAE vizsgálata rendben volt, hallásproblémát azóta sem észleltünk nála. Nekem azonban súlyos fokú, kevert típusú hallásvesztésem van mindkét oldalon, amire hallókészüléket hordok, emiatt szeretném a kisfiam hallását bizonyos időszakonként ellenőriztetni, hogy ha bármi gond lenne vele, akkor időben tudjunk segíteni neki. A gyerekorvosunk BERA vizsgálatra küldene el, de megmondom őszintén, nem szívesen egyeznék bele a mesterséges altatásba, ha nem feltétlenül szükséges. Közben írtam egy hallásközpontba is, ott azt a választ kaptam, hogy elég havonta megcsináltatni a TOAE vizsgálatot, ha az rossz eredményt hoz, akkor érdemes a BERA vizsgálatot megcsinálni. Érdekelne az Ön véleménye is, hogy valóban elég-e a TOAE, és mennyire pontos ez a vizsgálat, vagy esetleg teljesen mást javasolna? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Kisgyermekes szülőként kérem a tanácsát. 2,5 éves fiú-lány ikerpárt nevelek. 2 éves koruk óta bölcsődébe járnak. Az elmúlt fél évben a kisfiú kb. 5-6 alkalommal volt kénytelen antibiotikumot szedni, mert az 1 éves kora óta nagyobb orrmandulája miatt tavaly ősz óta állandósult nála a nátha és emiatt rendszeressé vált az arcüreggyulladás, fülkürthurut és főként a savós középfülgyulladás. Emellett alapból gyengébb immunrendszerrel rendelkezőként minden más közösségi kisgyerekes betegséget is elkapott, ezért szinte alig volt bölcsiben. Az ikertestvére, a kislány erősebb típus, nála az volt a szokatlan, ha megbetegedett. Az elmúlt fél évet 1-2 három napig tartó náthával és 1 kötőhártya-gyulladással megúszta és szinte végig járt bölcsibe. Idén júniusban viszont nála is kialakult a tesónál már olyan jól ismert soha el nem múló nátha és a gégész nála is folyadékot látott a fülben. Ő is beszedte élete első antibiotikum kúráját. Az orvos arra való tekintettel, hogy ikrek is fertőzhetik egymást, mindkettejük orrmandulájának kivételét javasolta. Önnek erről mi a véleménye? Én laikusként úgy gondolom, hogy a bölcsibe járó kislányom soha nem fertőzte meg a kisfiamat, mert a kisfiam mindig az újra bölcsibe kerülését követően 3.-5. napban betegedett meg újra és a felsőlégúti betegségeit nem kapta el tőle soha a lánytesója. A kisfiam esetében egyetértek a műtéttel, de a kislánynál valóban indokolt lenne?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-07-30 08:52:24
Tisztelt Orvosok.hu! A szelektív Iga hiány tartós betegségnek számít-e 4 éves gyereknél? Mi a teendő, ha a helyileg illetékes kórházban a szakorvos aláírja az igazolást a tartós betegségről, az intézmény viszont nem, mivel szerinte ez nem tartós betegség? Üdvözlettel: Gurbyné
Kérdező: Gurbyné Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:36:48
Jó napot! A kislányom 3 hónapos és szinte minden etetésnél félrenyel.Szépen felköhögi, de nagyon aggódom, hogy nincs-e valami oka ennek. Veszélyes, ha félrenyeli a folyadékot?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-12 08:45:00
Jó napot! 5 hete lövettük ki a gyermekem fülét, de még mindig ne gyógyult be. Azt szeretném kérdezni milyen krémmel lehetne kenegetni?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-02-10 11:03:31


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK