Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvos válaszol - Gyermekpszichiáter

Gyermekpszichiáter

Üdvözlöm! 8 eves fiam 1-2 eves kora ota kezet soli erosen ossze, karjat maga ele tartva, es arca is torzul. Mint aki izgul. Fokent mikor elkepzel vmi izgalmasat magaban, tehat nem mindig kulso inger valtja ki. Napi tobbszor, akar 5-10 percen keresztul is. Senki szakember nem tudott eddig mondani ra semmit. Mit tudunk tenni, krll e egyaltalan? Meg nem csufoljak, de mar ot is zavarja. Alvaszavar nincs, figyelemzavar elofordul, szorongo alkat.
Kérdező: balajtik Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! Doktor Úr! Kisfiam 8 éves autista, adhd-s kisfiú. 2 éve risperdált szed 0,25-0,25 ml egy nap. Nagyon éberen alszik, sokszor felébred hajnal 2-3 fele és nem alszik vissza. Ajánlották a melatonint, ami több ismerősömnek is bevált. Az lenne a kérdésem, hogy risperdál mellett ez adható e? Köszönöm válaszát!
Kérdező: Sziszu Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktornő/Doktor Úr, 3 éves kisfiam furcsa viselkedésével kapcsolatban írok Önnek. Szülőként nehéz megállapítani, hogy mi tekinthető "normálisnak" és mi az ami esetleg figyelmeztet valamire, ezért írok Önnek. Kisfiam születése zavartalanul zajlott, 3 hónapos koráig akart csak szopni, de szépen fejlődött. 6 hónapos hókorától 1,5 éves koráig fejlesztő tornára vittem, mert az átlaghoz képest később kezdte el az alapvető mozgásokat és nagyon "laza" volt. Beszéde már 7 hónapos korától kezdett fejlődni, de mindig is lassú baba volt. Jelenleg is inkább szöszmötölni szeret, nem szereti az aktív igénybevételt. Társaságban inkább egyedül játszik. (kb. 2 éves korától jár bölcsödébe.) A társaival ellentétben sosem mesél semmit arról, hogy mi történt vele napközben. Az óvodában sem említi meg az itthoni eseményeket. Ha megkérjük, csak hallgat, holott sokat beszél átlagos dolgokról, pl. az állatok viselkedéséről. Nem tudjuk, hogy mi ennek az oka, hiszen sosem szidtuk le semmiért, ha esetleg valami rosszat csinált volna a bölcsödében. Ami még különös nála, hogy rendkívül féltékeny. 1 éves korában került hozzánk egy kutya, akit még most is bántalmaz (a társait sosem bántja). Határozottan kijelenti, hogy ő nem szeretne kistestvért, és figyeli, hogy nő-e a hasam. Teljesen kisajátít magának, még az apját is eltólja, nehogy hozzám érjen valaki más. Nagyon rossz alvó. A rengeteg ébrenlét miatt, már az altatásnál elalszom mellette egy matracon. Kb. 1,5 óra alatt alszik el. Többször felébred éjszaka, hogy ott vagyok-e még. Kérem, írja meg, hogy a fentiek normálisnak számítanak-e egy ennyi idős gyermeknél, és hogy miként tudnánk megoldani az alvási problémákat. Nagyon szépen köszönöm a válaszát! D. R.
Kérdező: PetPartner Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Kissevich H..Tamás 2015-11-16 23:42:40
Tisztelt Doktornő! 10 éves kisfiam újszülött korából származó betegsége miatt súlyos fogyatékkal él, látássérült, mozgássérült és a beszédközpontja is. Ezáltal nem tud járni, és beszélni sem. A vizsgálatok kimutatták,hogy az agy nagy része károsodott, csak a törzsdúc megtartott. Epilepsziája tünetmentes, napi 3x4 ml Tegretol mellett. Azonban több éve vannak dührohamai, autoagresszív lett, sokszor számunkra nincs ennek nyilvánvaló magyarázata. Sokszor fogjuk/ fogják rá frontokra, de ezek a kitörések mindennapossá váltak. Kisfiam orvosait nem ismerem, mert a hétköznapjait egy kis intézményben tölti, hétvégenként van velünk. Az intézmény pszichiátere most már 3 féle nyugtatót javasolt kisfiamnak: -Ripedon 1 mg 0,5-0,5-0,5 -Rivotril 0,5mg 1-1-1 -Tiapridal 100mg 1-1-0 Emellett kisfiam nyugtalan, nyugtathatatlan, sokszor sikítva sír. A napokban sokat aludt, és semmi nem köti le, ami azelőtt. Tanácstalan vagyok, kihez forduljak, ezt az állapotot hosszútávon nem bírjuk, az egész család kétségbeesett, elkeseredett. Kérem, lehetőségeihez képest mielőbb válaszoljon! Tisztelettel Rabb Bernadett
Kérdező: Rabb Bernadett Válaszok száma: 3 db
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Van egy magatartás és beilleszkedési zavarokkal küzdő 10 éves fiam. Nos jelenleg a harmadik iskolájába jár és ha így marad minden akkor valószínűleg ide sem sokáig.Járunk pszichológushoz már jó ideje,de nem sok eredménye van... Voltunk szakértői bizottságnál is ahol megnézte egy pszichiáter is,akkor csak vitamint írt fel ami persze nem segített.Azt mondták ha fél év múlva sem javul a helyzet akkor be kellene feküdjön a kórházba egy kivizsgálásra.Csak azt szeretném tudni hogy mégis mivel jár egy ilyen kivizsgálás,mit csinálnak?Biztos,hogy gyógyszeres kezelést kap? Elég tanácstalan vagyok továbbá a gyermek jövőjét illetően,képtelen beilleszkedni és egyre durvább dolgokat csinál,egyetlen tanár sem tud tőle tanítani,már most zaklatja a lányokat és mocskosan és nagyon csúnyán beszél velük,a konyhás nénikkel is ,kiabál ,és senki nem bír vele.itthon nem láthat ilyet.ha innen is kirúgják nem tudom hova induljunk tovább...
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 0 db
Egy éves kislányomnál kb. 1 hónapja azt vettük észre, hogy 1-1 kiválasztott játékot, vagy tárgyat megmarkol és onnantól azzal a tárggyal a kezében csinál mindent (pl. mászás, könyv nézegetés, felállás stb). Nem egész nap van a kezében és nem is mindig ugyan az a tárgy (bár vannak előszeretettel megfogott tárgyak), de 1-1 alkalommal akár huzamosabb ideig (akár 1 órát is!) nála van. Kezdetben szinte egyáltalán nem tudtuk tőle elvenni, mert amikor azzal próbálkoztunk(pl. öltöztetésnél), akkor mérhetetlen nagy sírásba kezdett. Mára már elértük, hogy 1-1 mindennapos tevékenység közben (pl. öltözködés, evés) rövid időre letegye azt. Azt szeretném kérdezni, hogy ez normális jelenség ilyen korban? Mit tehetünk szülőként ez ügyben? Segítségüket előre is köszönöm!
Kérdező: Sagim Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr vagy Doktornő! Gyermekemet két éve bántalmazták az iskolájában (kortársai verték és fojtogatták), ezt nem tudta feldolgozni, pánikbeteg lett, pszichiátriára került, többször volt bent hónapokig. Az önkormányzattal nem jutunk dűlőre, be akarjuk perelni őket - hogyan lehet igazságügyi orvosszakértői véleményt kérni? Mi választhatunk orvost vagy a bíróság? Köszönöm a Választ!
Kérdező: noname Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Pálvölgyi Rita 2013-02-25 19:48:06
Jó napot kívánok! Mennyire normális az, hogy egy 4 éves gyerek nem képes meglenni egyedül? Nem hajlandó egyedül játszani, az óvodában sem szeret a többi gyerekkel lenni, mindig az óvónőkkel akar játszani. A kisfiam egyke. Mi lehet az oka ennek?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 0 db
Kedves Pszichológus! Kisfiam 2,5 éves, szeptemberben kezdte a bölcsődét. Azóta rendkívül \"anyás\". Eddig a nagyszülőkkel is szívesen volt,még ott is aludt náluk, most meg még szinte wc-re sem tudok nélküle kimenni. Gondolom a bölcsődei elszakadás - miatt van (ami elég nehezen megy). Csak azt szeretném tudni, hogy kb. mennyi ideig tart ez az időszak a kicsiknél. Köszönöm!
Kérdező: kispiskóta Válaszok száma: 0 db
Kedves Pszichológus! 4,5 éves lányom ujjszopásával kapcsolatban nagy gondban vagyok. Kiállnak a fogai, éppen itt kérdeztem a későbbi fogszabályozással kapcsolatban fogorvosokat. Írták, mielőbb szokjon le az ujjszopásról. De hogyan??? Hiába magyarázzuk neki, hogy nem tesz jót, kicsi még hozzá, és annyira szokása, hogy ha mesét néz, hallgat, fáradt, akkor rögtön a szájába veszi az ujját. Mit tegyek? Hagyjuk? Vagy van rá valami jó módszer? Köszönöm a segítséget!!!
Kérdező: kispiskóta Válaszok száma: 1 db


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK