Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvos válaszol - Házi gyermekorvos

Házi gyermekorvos

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Azzal a kérdéssel fordul önökhöz egy elkeseredett édesanya,hogy van egy tartósan beteg 6 éves kislányom. Akinél tavaly derült ki, a genetikai betegsége,amit a 9-es kromoszóma deliciójának neveznek. Ez annyira ritka,hogy szindrómába nem tudták sorolni. De ami a kérdésem lenne, az-az,hogy májusban egy ájulással kezdődött,amit csak egy egyszeri rosszullétnek hittünk,a labor nem mutatott ki semmit. Erre 3 hétre rá,megint rosszul lett,de most nem ájulás történt,hanem az ágyában találtuk az egész teste görcsbe volt,a szája ellilulva. Mint az előző ájulás ez is 1-2 percig tartott. Ez után megcsinálták neki az EEG vizsgálatot,de az nem mutatott ki semmit. Most ott tartunk,h a háziorvosa refluxra gyanakszik,hogy az miatt történtek ezek a rosszullétek.Az lenne a kérdésem,hogy ezek után hova vigyük még el vagy mit csináljunk,hogy kiderüljön,mitől voltak ezek a rosszullétek?
Tisztelt Doktor! 12éves 1 -es típusú cukorbeteg gyermek sportoltatásánál mire figyeljünk? Első edzésén hamar kimerült fizikailag és mentálisan. Koordinációs problémák is felmerültek az edzés vége felé.
Kérdező: szaboeszter Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Van egy 2 éves kisfiam. Találtam a jobb hónalj alatt mellkason egy tejeskávé foltot 6 hónapos korában. Egy évesen elvittem bőrgyógyászatra ott 2012.06.01.én lemérték 18x31mm volt, s elvittem 2013.03.11én ismét amikor 21x33mm-t mértek.Igaz ez az egyetlen foltja , de én aggódók,s elvittem idegsebészeti klinikára ahol nem mondtak semmit sem.Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, vigyem valahova még megnézetni vagy ne? Aggódjak e a folt miatt? Hiszen 2cm-nél nagyobb. Meddig aggódjon egy szerető szülő (talán az életében bármikor előjöhet további foltok?)Ki lehet e most vizsgálni MR,vagy CT-vel benne van e a betegség? A foltot el lehet -e tüntetni akár lézerrel , s ha igen mikor? Várom mielőbbi válaszát.
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 0 db
4 éves kislányomnak herpesz lett a száján, már be van sebesedve, csak nem tudom hogy ezzel lehet e mennie óvodába?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Fodor Marianna 2013-03-29 15:16:06
3 hetes kislányom bal szeme könnyezik alvás után, olyan, mintha meg lenne duzzadva, a csipát kimostuk kamillás vízzel. Mitől lehet a könnyezés?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Fodor Marianna 2013-03-28 14:07:16
Jó napot! Kislányom két és fél éves, de állandóan rágja a körmét. Hogy tudnánk leszoktatni róla?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Fodor Marianna 2013-03-27 13:05:59
Jó napot! Kisfiam másfél éves. Azt hallottam, hogy 3 éves korig nem szabad illóolajat párologtatni. Ez mindegyikre igaz?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Kaszó Beáta 2013-03-26 09:42:58
Jó napot! 7 éves lányom allergiás a parlagfűre. Tavaly cetirizinnel próbálkoztunk, de nem vált be, idén kipróbálnánk valami mást, tudna esetleg javasolni valamit?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Bodok M 2014-06-25 22:27:55
Jó napot! Kérdésem: a tojásallergiának mik a tünetei csecsemőknél?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Fodor Marianna 2013-03-18 19:30:01
Jó napot! 5 hetes kislányom köldökcsonkja néhány napja bepirosodott és mintha kicsit váladékozna is. Mitől lehet és miért?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 1 db
Jó napot! 8 hetes a kislányom, anyatejes, de tápszert is kell adnom neki. Az utóbbi hetekben vettem észre, hogy 2 naponta van széklete egyszer, de akkor nagyon sok, híg. Sokszor még a pelusból is kifolyik. Ez normális? Nem hasfájós.
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 0 db
Jó napot! 16 hónapos a kisfiam. Kérdésem: milyen gyakran szükséges a cumisüveg és a cumi fertőtlenítése? Egy héten egyszer szoktam, csak hát mindent a szájába vesz játék közben.
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Molnár Péter 2013-03-18 14:11:50
Jó napot! 1 hónapos kislányomnak elég gyakran duzzadt a szemhéja. Általában ébredés után szoktam észrevenni, maga a szeme teljesen tiszta, normális. Kicsit aggódom, lehetséges, hogy valamilyen betegsége van?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 0 db
Jó napot! 3 éves gyermekemnél csontritkulást állapítottak meg. Kérdésem, hogy ez egy állandó betegség, amiből nem lehet meggyógyulni?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: luczai marianna 2013-02-27 15:35:25
Jó napot! Fél éves kisfiamnak állandóan folyik az orra. Tudna esetleg vény nélkül kapható gyógyszert ajánlani, amivel kezelhetném?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db
Egy szinte folyamatos mellkasi nyomás jelentkezik nálam, főleg mikor veszem a levegőt, olyan mintha a szegycsontom környékét szorítaná valami és nem tudom mi segíthetne ennek megszüntetésében, van még egy érdekes tünet amire ugyancsak nem tudok választ találni, az egyik felső szemhéjam egy hete spontán ráng és nem tudom kontrollálni. nem értem mert soha nem volt még semmiféle pszichés betegségem vagy hasonló tünetem! Mi lehet a probléma gyökere? Minek lenne érdemes utánanézni? Előre is köszönöm a választ!
Kérdező: szaboeszter Válaszok száma: 0 db
Kedves Pszichológus! 4,5 éves lányom ujjszopásával kapcsolatban nagy gondban vagyok. Kiállnak a fogai, éppen itt kérdeztem a későbbi fogszabályozással kapcsolatban fogorvosokat. Írták, mielőbb szokjon le az ujjszopásról. De hogyan??? Hiába magyarázzuk neki, hogy nem tesz jót, kicsi még hozzá, és annyira szokása, hogy ha mesét néz, hallgat, fáradt, akkor rögtön a szájába veszi az ujját. Mit tegyek? Hagyjuk? Vagy van rá valami jó módszer? Köszönöm a segítséget!!!
Kérdező: kispiskóta Válaszok száma: 1 db
Kedves Gyermekgyógyász! Kisfiam 2,5 éves, nagyon rosszul viseli az autózást, gyakran hány. Bízom benne, hogy kinövi... Ha hosszabb útra megyünk kap egy fél Daedalonetta kúpot, (ilyenkor jön a kakilási inger, majd kikakilja, és mivel nem szívódik fel, kap egy másik felet. ) Jó lenne már ezt a tortúrát elhagyni, ill. kiváltani Daedalon tablettával, természetesen megfelelő adagolásban. Arra gondoltam, ha összetörve valami édes péppel megkapná, nem kéne kúpozni. Az lenne a konkrét kérdésem, hogy mennyi idős korban adható Daedalon(etta) kúp helyett tabletta. Ill. létezik-e valami más gyógyszer (esetleg szirup, vagy csepp formában) utazási hányingerre? Köszönöm a választ!
Kérdező: kispiskóta Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Laki István 2012-12-15 23:06:14
Tisztelt Gyermekorvos! Mindkét gyermekem közösségbe jár. Az egyik 2,5 éves a másik 4. Szeptember óta szinte folyamatosan náthásak, köhögnek. Milyen immunerősítőt, ill. vitamint ajánl? Ill. azokat milyen hosszú időn keresztül lehet szedni? (Eddig Béres cseppet, és Immunotrofinát adtam nekik - természetesen nem egy időben, csak azért írom, hogy ezeket ismerem.) Köszönöm: Kispiskóta
Kérdező: kispiskóta Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Székely Zsuzsanna 2012-11-06 11:41:11
Tisztel Doktor Úr/Doktornő! Sógornőm kérdése az alábbi lenne: Tisztelt Gyermekgyógyász! Kislányom a napokban tölti be a 7. hónapját. Hozzátáplálni a z 5 hónapban kezdtem, mert a tejem nem mindig volt elég és a tápszert sem fogadta el egy kis ideig. Vashiányra is gyanakodott az orvosunk, mert a súlya is csökkent kismértékben 6 hónapos korában ( a hozzátáplálás idején gyarapodott). most megint gyarapodik a súlyunk (7490 gr, 74 cm), szedjük a vasat 1 hónapja lassan ( 10 csepp Maltofer másnaponta, mert nagyon fogta a hasát). A dilemmám a következő.: elég-e neki a tejalapú étel (anyatej vagy tápszer), ha a következőképpen néz ki egy napunk? Reggeli: anyatej, tízórai :gyümölcs (néha rizzsel) 100 gr+ anyatej, ebéd: főzelék már csirke és pulykahússal kb. 180-190gr, uzsonna: tejpép kb. 140 ml, vacsora anyatej+ 50-80 ml tápszer. Az anyatejet nem tudom pontosan, néha kiváltja a tejleadó reflexet, néha nem. Baba teát is iszik kb. 150 ml-t egy nap. Önnek mi a véleménye erről? Egészséges ez így? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Laki István 2012-10-30 17:35:29
7,5 éves fiamnak 2 éve iszonyatos lábszaga van. Bármilyen cipőben (bőr, műbor, vászon) bármilyen zokniban. Rettenetesen erős, szúrós szagú. Ez valamilyen betegség tünete lehet, ha nem, akkor mitől van? Családban senki nem szenved tőle. Köszönettel!
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Laki István 2012-10-25 20:27:52
Kedves Doktor! Barátnőm kislánya 6 éves. Szaladgálás, ugrálás közben kipirul, ez természetes. Azonban ez a pirulás meglehetősen furcsa, maszkszerű: a szeme, orra, szája körül hófehér marad, máshol piros - elég ijesztően néz ki. Először pár hete, egy ugrálóvárazás után vettük ezt észre, azt hittük, valamilyen kontaktallergia a vár műanyagára, de azóta kiderült, hogy egyszerű szaladgálás után is megjelenik. Minden esetben 15-20 perc pihenés után elmúlik a jelenség. Ez adottság, vagy lehet valamilyen betegség, allergia jele? Köszönettel!
Kérdező: szabo_kata59 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: dr Apostol Éva 2012-10-22 17:47:39


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK