Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - kyphosis

kyphosis kérdések és válaszok

kyphosis
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy van egy 9 éves korú kislányom, akinél 2011-ben diagnostizálták a kyphosist.
A napokban hallottam arról , hogy a (svéd?)masszással ezt el lehet mulasztani még gyermek korban. Igaz ez? Mikor kell elkezdeni? Esetleg TB-támogatás igénybe vehető erre? Koszonom
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2012. november 16. 21:45
gyógytornával, tb re lehet gyógyúszást is felíratni, masszázs is jó de nem való még annyira a 9 éveseknek, azt inkább 5 év múlva javaslom inkább! De lehet azt is orvos javaslatára!
Megválaszolta: Pergéné Nagy Szilvia
2012. november 16. 15:02

Szeretettel köszöntöm! Véleményem szerint elsősorban mindenképp gyógytornát javasolnék a kislánynak, ahol egy speciális mozgás tervel javítanák, illetve rendbe hoznák a kislány hajlott gerincét. A masszázs is jót tenne az izmok lazításában, de a torna hozná meg az eredményt. További javulást mágnesterápiával tudnánk elérni mert van olyan gyógyhatású eszközünk, aminek használatával az izmokat tudjuk lazítani, illetve lokális fájdalom csillapítást tudunk elérni. Kérem kérdéseivel forduljon hozzám az alábbi elérhetőségen. Tel: +36-20-488-9608 Üdvözlettel: Magyarné Széles Andrea
Megválaszolta:
2012. október 04. 20:32
Szeretettel köszöntöm!
Véleményem szerint elsősorban mindenképp gyógytornát javasolnék a kislánynak, ahol egy speciális mozgás tervel javítanák, illetve rendbe hoznák a kislány hajlott gerincét. A masszázs is jót tenne az izmok lazításában, de a torna hozná meg az eredményt. További javulást mágnesterápiával tudnánk elérni mert van olyan gyógyhatású eszközünk, aminek használatával az izmokat tudjuk lazítani, illetve lokális fájdalom csillapítást tudunk elérni. Kérem kérdéseivel forduljon hozzám az alábbi elérhetőségen. Tel: +36-20-488-9608
Üdvözlettel: Magyarné Széles Andrea
Megválaszolta:
2012. október 03. 22:08
Üdvözlöm!
Gondolom fokozott háti kyphosis-ról van szó, semmi egyéb betegségről.
A gyógymasszőrök javarészt svéd masszázs fogásokkal lazítják az izmokat, eredési - tapadási pontokat.
A masszázs általában véve jó megoldás, ha valaminek az oldására, mozgatására, fokozására, rehabilitációra vagy egészségmegőrzésre használjuk.
De, ha deformitásról van szó, jó ha összetettebb kezelést választunk, hogy elérjük a célt. Én a masszázs mellett főleg gyógytornát, tartásjavítást javasolnék, amelyek a hátizom erősítését szolgálják, mivel itt, ebben az esetben a csak és egyedül az izmok lazítása nem fog eredményt hozni.
Azon áll a dolog, hogy hogyan használjuk nap mint nap a testünk! Minél előbb kezdjük el a kezelést -és a helyes tartást, annál jobb.
A TB támogatási kérelem megvitatását a kezelőorvossal kell intézni, ugyanis a határozatot is majd vele kell közölni, hogy elfogadták-e vagy sem.
Véleményem szerint a méltányossági jogkör nem terjed ki az egészségügyi ellátás keretében igénybe vett egyéb kényelmi szolgáltatásokra, (masszázs), de azért bizonyosodjon meg erről a lakóhelye szerint illetékes OEP-nél, mert ebben nem vagyok biztos.
Megválaszolta: ...
2012. október 03. 21:17
Én nem javasolnám semmiképp se csak a masszázzsal való kezelését ennek a problémának. A kyphosis kezelése könnyen megoldható, főleg gyermekkorban, megfelelő mozgásanyag használatával. Mivel a gerinc olyan problémájáról van szó, ami a vállak előreesését, a törzs előrehajlását eredményezi, a tartó izmok erősítése lenne a cél. Ennek a megfelelő tornáját gyógytornász szakszerűen meg tudja tanítani, és ellenőrizni. Személy szerint én is küszködtem ilyen problémával, és igen jó kezelésnek bizonyult a szakszerű gyógytorna. Természetesen a masszázs is jó, de mindenképp csak kiegészítő kezelésnek ajánlanám. Mivel én a masszázst nem szakrendelésen belül végzem, így arra a kérdésre, hogy TB támogatás igénybe vehető e, nem tudok válaszolni. Régen volt rá támogatás, orthopéd szakvélemény ellenében. De a mostani törvényekkel ezen a téren sajnos nem vagyok tisztában.
Üdvözlettel, Mészáros Anna
Megválaszolta: Mészáros Anna
2012. október 03. 12:43
Üdvözlöm !
Én úgy gondolom,hogy sokat lehetne javítani rajta ! Nekem a praxisomba még nem volt ilyen betegség,de volna ötletem, hogy lehetne helyre hozni! TB támogatás is valószínű,hogy volna rá,ha mondjuk kórházi gyógymasszőröket vesz igénybe beutalóval! Sok sikert! Üdv, Prohászka Zoltán
Megválaszolta: Prohászka Zoltán
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK