Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvos válaszol - Sugárterápiás orvos

Sugárterápiás orvos

Tisztelt Doktor Asszony/Úr! Férjemnél 2016 nyarán rosszindulatú végbél és prosztata daganatot diagnosztizáltak. Mindkettőre kapott sugárkezelést, a végbél - szigmabél határán lévő daganatra preoperatív kezelést, 28x1,8 Gy dózist, a prosztatára definitív kezelést, 40x1,8 Gy dózist, összesen 122,4 Gy-t. Ez után a végbéldaganatát műtétileg eltávolították, majd kemoterápiát kapott. A bél kivezetésére nem volt szükség. A kemoterápia utáni második felülvizsgálata is jó eredményekkel zárult, kiújulás, áttét nincs a szervezetében, azonban a végbéltükrözés során a gasztroenterológus megállapította, hogy a végbél 10-13 cm-es alsó szakasza jelentősen összeszűkült. A férjem a műtét óta széklettartási gondokkal küzd. Jelenleg is napi 15-20-szor van széklete, de már nem vérzik. Az időnként elég nagyfokú vérzést a gasztroenterológus szüntette meg úgy, hogy kauterizálta az érintett bélszakaszt. Ennek már fél éve. Kérdésem az, hogy mi okozhatja ezt a nagyon gyakori székletürítési kényszert, és amennyiben a végbélszűkület, orvosolható-e ez, vagy csökkenthető-e? Emiatt a férjem gyakorlatilag szobafogságra van ítélve. Amennyiben orvosolható a dolog, kérdésem, hogy kihez fordulhatunk ez ügyben?
Kérdező: Medve Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Góbor László 2019-03-07 21:27:26
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Édesapám 76 éves jó általános állapotban lévő beteg. Két hónapja volt nagy szívműtétje, melynek során 4eret építettek be. Nagyon szépen talpra állt. A műtét előtti kivizsgálás alkalmával derűlt ki, hogy a PSA 55,5. A jobb oldali prosztata 40%-ban rákos, a bal oldali egészséges a szövettan szerint. Még a kezelések előtt áll. Nagyon aggódom, hogy a sugárterápia egy ilyen idős embert mennyire visel meg. Ha visszautasítja mik a kilátásai? Kedden lesz CT-je, melynek során derült ki, hogy van-e áttétje.Eddig semmi tünete nincs. Előre is köszönöm válaszát!
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő vagy Úr! Sugár terápiát kaptam ennek mellékhatása lett a nyálkahártya és hólyag gyulladás. Fájdalmas, szúró, égető érzés pisiléskor. Elmentem az urológusomhoz, rengeteg gyógyszert kaptam amitől "kicsit jobb" lett de, nem az igazi. Az utolsó vizsgálat már nem mutatott gyulladást és már gyógyszer felírását sem tartott szükségesnek ugyanakkor, még "ha" nem is vészesen fájdalmas a pisilés még mindig fáj. Kérdezném Önt mit tegyek-egyek-igyak a maradék fájdalom is elmúljon? Előre is köszönöm szíves válaszát! Tisztelettel: S.J
Kérdező: noname Válaszok száma: 0 db


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK