Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Szentiványi Rita
Szentiványi Rita
Bemutatkozás:
A gyógyítás tudománya és a mozgás szeretete motivált a pályaválasztás során. Szakmai eredményként a gyógyult pácienseket tekintem, azonban a tudományos kutatás és az oktatás is részét képezi a hivatásomnak. A preventív gyógyászat és az egészség "kezelése" lenne a célom, hogy a gyógytorna és a manuálterápia a mindennapi egészségmegőrzés része legyen. Könnyebb megelőzni, mint a kialakult kórképet gyógyítani. Szerencsésnek érzem magam, mert minden terápia kihívást jelent a számomra. "Nincs két egyforma páciens, nincs két egyforma betegség"

Magas szintű szaktudással rendelkezek a gerincgyógyászat és a sportrehabilitáció terén, amelyre alapozva kidolgoztam a MozgásPiramis kezelési koncepciót és a StrapTherapy mozgásprogramot amely a mobilitásra, nyújtásra fókuszál. Jelenleg (közösen az édesapámmal) egy korszerű gerincterápiás eszköz - PhysioBarrel- fejlesztésén dolgozunk.

2006-ban végeztem a Semmelweis Egyetemen gyógytornászként. Ezt követően a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyógytornásza lettem. Intézeti munkám során a szívtranszplantáltak fizioterápiáját és annak protokollját dolgoztam ki. 2010 szeptemberében a gyógytornász kongresszuson adtam elő a témában, majd később ezt cikkben publikáltam.

2008-ban a Semmelweis Egyetem által akkreditált manuálterápiás képzésen vettem részt és sikeresen vizsgáztam manuálterapeutaként.
Gyógytornász- manuálterapeutaként dolgoztam a Dávid Gerincklinikán.

2012- ben manuálterápiás jártasságom kiegészítéseként többek között elvégeztem a Mulligan- féle manuálterápiát is. Megismerkedtem többféle fascia technikával (Anatomy Trains) és lágyrész manuálterápiás módszerrel.

Jelenleg már a Maitland manuálterápiás koncepció is az alkalmazott módszereim között szerepel.

2017-ben fizioterápiás mesterdiplomát szereztem a Pécsi Tudományegyetemen. Terveim szerint PhD munka során a manuálterápia területén kutathatok tovább.

Jelenleg a MozgásKlinika szakmai vezető gyógytornásza és alapítója vagyok.
Szolgáltatások:
GERINCGYÓGYÁSZAT, SPORTREHABILITÁCIÓ
GYÓGYTORNA, MANUÁLTERÁPIA

A MozgásKlinika egy olyan fizioterápiás rendelő, ahol elsőként alkalmaztuk egy koncepcióban a gyógytornát és a manuálterápiát.
A manuálterápiás kezelések sok esetben azonnali stabilizációt igényelnek az izomzat részéről, hogy a biomechanikai egyensúly létrejöjjön, a gyógyulás megkezdődjön, így a kezelést követően speciális tornagyakorlatot végeztetünk a pácienssel. Ez felgyorsítja a gyógyulást, regenerációt!

A MozgásKlinika speciálisan felszerelt gyógytorna rendelő. Korszerű mozgásterápiás és sporteszközök segítik a terapeutáink munkáját, ezzel színesítve és bővítve a páciens gyakorlatanyagát. Lehetőségünk nyílik egyéni terápiákon belül gerinctornára és sportágspecifikus gyakorlatok végeztetésére is. Naponta használjuk a proprioceptív tréning eszközeit, plyoboxot, futópadot, TRX-et vagy agility eszközöket.
Végzettség(ek):
Gyógytornász MSc.
Manuálterapeuta
Tudományos tevékenység, publikációk:
Díjak, elismerések:
Rendelési idő:
Nap Délelőtt Délután Megjegyzés
Hétfő 8:00 11:45 12:00 20:00 dőpontfoglalás szükséges
Kedd 8:00 11:45 12:00 20:00 időpontfoglalás szükséges
Szerda 8:00 11:45 12:00 20:00 időpontfoglalás szükséges
Csütörtök 8:00 11:45 12:00 20:00 időpontfoglalás szükséges
Péntek 8:00 11:45 12:00 20:00 időpontfoglalás szükséges
Szombat - - - -
Vasárnap - - - -
Térkép:
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

Hozzászólások, vélemények:
Az eddigi hozzászólások, vélemények:
Még nem érkezett hozzászólás.
Írjon hozzászólást, véleményt Ön is!

Lépjen be a kommenteléshez vagy regisztráljon páciensként.

Értékelés:
Még nem érkezett értékelés.

Az értékeléshez lépjen be vagy regisztráljon páciensként.

Megválaszolt kérdések:


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK