Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvos válaszol - Foglalkozás-egészségügyi szakorvos - Üzemorvos

Foglalkozás-egészségügyi szakorvos - Üzemorvos

Tisztelt Doktor úr/nő! 40 éves nő vagyok. Munkahelyemen pszichés betegségem miatt diszkriminálnak, évek óta velem végeztetik a legnehezebb fizikai munkát. 53 kg vagyok és 10-20 kg-os dobozokat emelgetek egész munkaidő alatt, míg a többi kollégám könnyebb munkát végez. Az üzemorvosom engedélyezte a munkavégzést, de ő nem tud a gerincemen lévő csőrképződésekről. Egyre nehezebben bírom fizikailag a megterhelést, fáj a lábfejem, munka után már nincs erőm semmire. Kérhetem-e a munkáltatómtól, hogy szeretnék elmenni egy rendkívüli üzemorvosi vizsgálatra és akkor elmondhatnám neki, hogy diszkrimináció miatt túl vagyok terhelve, hátha ad egy olyan véleményt, hogy legalább a nehéz fizikai munkától eltiltana. A közepesen nehéz fizikai munkát elvégzem egyébként minden gond nélkül. Meg lehet-e ezt beszélni egy üzemorvossal őszintén? Árufeltöltő vagyok és szeretnék is az maradni, mert egyébként szeretek itt dolgozni és már évek óta itt vagyok. Tudna-e valamit tanácsolni? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Honey71 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Gelencsér Gyula 2019-03-15 23:06:48
Üdvözlöm! Olyan problémám van, hogy néha nő 1-1 kis fehér búb a szám belsejébe, fáj, érzékeny, de 1-2 nap alatt elmúlik. Sajnos általában akkor jelentkezik, ha a munkahelyemen étkezem, pedig elmosom étkezés előtt az evőeszközöket, de úgy gondolom, hogy ettől lehet. Vagy van okom aggódni? Mitől lehet ez? Mit tudok tenni ellene? Komoly problémát jelenthet?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr.Várnai Lívia 2014-07-14 10:09:06
Parkinsonkorban szenvedek, a jogosítványom lejár, a neurologustól vittem javaslatot aki szerint nincs akadály, alkalmas vagyok a B kat gépjármű vezetésre. A háziorvos 1 évre adta meg, azal az indokkal, hogy a pk- betegségre a törvény ezt irja elő 50 éves vagyok- Kérdésem, hogy szabályosan járt el a háziorvos és milyen törvény szabályozza a korlátozást, hogy 5 év helyet csak 1 évre kaptam? A ház orvos által végzett vizsgálatok :EKG -rendben, vérnyomás 138/80,,cukor 5,2 , 5 éve szemüveggel vezetek 2 dioptriás. tudtommal más betegségem nincs
Kérdező: herbar Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr.Szentiványi Csilla 2014-05-29 21:10:04
Parkinsonkorban szenvedek, a jogosítványom lejár, a neurologustól vittem javaslatot aki szerint nincs akadály, alkalmas vagyok a B kat gépjármű vezetésre. A háziorvos 1 évre adta meg,50 éves vagyok- Kérdésem, hogy szabályosan járt el a háziorvos és milyen törvény szabályozza a korlátozást, hogy 5 év helyet csak 1 évre kaptam?
Kérdező: herbar Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Szentiványi Csilla 2014-05-28 20:28:25
Kedves Dokrotnő, Doktorúr Tavaly volt a férjemnek egy üzemi balesete, amely után 40%-ra leszázalékolták, de nem tudom pontosan, hogy ez mivel jár. Dolgozhat még így? Azt tudom, hogy ez eredeti munkakörébe így nem veszik vissza. Köteles ilyenkor a cég felajánlani más munkakört? Válaszát előre is köszönöm
Kérdező: dj Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr Hegedűs Zsolt 2013-06-09 16:40:35


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK