Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvos válaszol - Kilinkai farmakológus

Kilinkai farmakológus

Kardiológiai vélemény Anamnézis :ISzB, st, p, inf, myoc, sec, dilat, Mi, TI. 2 éve asystolia? miatt PM. impl. Biotronic AAI. 2 éves vidéken. Azóta számos helyen vizsgálták. Rosszullétei miatt. Igen gyenge pulzusa pillanatok alatt 190 ig felmegy. Fullad, otthonában feküdni tud csak mellkasa gyakran nyom RR labilis. 130-140 min. Supraventlicularis paroxyzmussal érkezik köhögés ingere van. Carotis pressióra semmi változás pp, vc alacsony volt 1-2 hypofizis microadenoma. Gyógyszerei:coverex AS 1x5 mg. Inspra 1x 25 mg. Cave:nem tud róla. Jelen panaszok, 120-140/min supraventlicularis paroxyzmus tachycardia sec. isch. Qrs 0,11. carotis pressió hatástalan. Iu Status, sovány pulmo tiszta, cor b maius. ritmusos tachycard szív hangok, hepar 1 hu anasarca nincs, mko FV. perif cyan. Magasság 180 cm. Súly 63 kg. Vérnyomás bal 148/100.jobb 130/100. EKG, 140/min supraventlicularis paroxyzmus tachycardia. sec, isch, AAI PM mellett. Echo:BK 59/42mm,Septum 13/11mm. Hátsó fal 13/9mm. Posterobas hipoakinesis, az anterior Septum és a csúcs elvékonyodott mozgása dyskinetikus a globális BKF jelentősen csökkent E/A 50/65 a két hullám összeolvadása a bal pitvari nyomás növekedésére utal. V-0 0,95 m/s EF 30-32%MMV vastagabb meszes prolabál Mi gr I-Ii MS nincs 3 tasakos jól nyíló aorta billentyű Ao gyök 28 mm Ao asc. 34-35mm Ao Bill sep 22mm AI gr I-Ii Ao max gr 10 hgmm JK 32mm BP 40x39 mm JP 44mm TI gr II APSP 20+15 Hgmm IVC 16mm Thrombus és Friss PF nem látható. Jobb pitvarban követhető a PM elektróda. Diagnózis supraventlicularis parox tachycardia, DCM st p inf. myoc jelentősen csökkent BKF. Amely inspra ellenére sem mutat javulást calcif, MMV, MPS I-Ii. Ao asc tágasság a norm felső határán. fenti áramlás zavarok, emelkedett APSP, Card. decomp. NYHA III. AAI PM impl utáni Status a PM impl 2 éves. Továbbra is isch eredetű DCM csőkk BKF, fenti vitiumok, AAI PM funkciója nem elég ehhez az állapothoz. ICD? HTX lista? ,
Kérdező: murmannlaszlo Válaszok száma: 1 db
Tisztelt Doktornő! 38 éves nő vagyok. Egy három évvel ezelőtti műtét mellékhatásaként epilepszia alakult ki nálam. Ez a bal arcfelem rángásában nyilvánul meg, illetve két alkalommal volt rövid ideig tartó eszméletvesztésem. Az utóbbi egy év szerencsére tünetmentesen telt. Kérdésem az lenne Önhöz hogy összesen 800 mg Tegretol szedése mellett, bizonyos bőrgyógyászati problémáim megoldására szedhetek-e homeopátiás gyógyszereket? Thuja Occidentalis, illetve antimonium crudum együttes szedésére gondoltam. Sajnos ez az utolsó reményem, mivel a probléma más szerek hatására nem oldódott meg. Az Ön jóváhagyása nélkül nem merem alkalmazni a szereket, mert félek az esetleges rosszulléttől. Válaszát előre is köszönöm: Üdvözlettel: Timcsi
Kérdező: Timcsi75 Válaszok száma: 0 db
Már több mint 30 éve szedek gyógyszert az epilepsiára. Szerencsére a betegségem jóindulatú az orvosom szerint. A problémám az ,hogy a szexuális életem halott.A neurológusom ezt teljesen furcsálja és ő nem vállalja be a gyógyszerek mellékhatásának a káros következményeit. Rengeteget tanulmányoztam ,utána olvastam ,hogy azok a gyógyszerek amelyeket szednem kell ,sajnos a dopamin termelést gátolják az agyban.Elvesztettem az érzékeléseket,ízeket is kevésbé érzem,izomrándulásaim,remegéseim is vannak.Segítséget kérnék ,hogy ez esetben kihez forduljak?Hol tudják azt kivizsgálni,hogy mennyi a dopamin szintem.minden jel arra mutat ,hogy az az alacsony. Válaszát előre köszönöm!
Kérdező: ildik.tigyi Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr Nagy Krisztina 2013-03-21 06:57:54
Jó napot! Bőrgyógyászom Sotretet írt fel a bőrproblémáimra. Az arcomon és a hátamon hólyagszerű, fájdalmas pattanásaim van. Viszont azt hallottam a gyógyszerről, hogy máj- és vesekárosító hatása van. Még nem váltottam ki és nem tudom mi tévő legyek, merjem-e szedni? Ön mit tanácsolna?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2013-02-21 00:37:10


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK