Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvos válaszol - Mellkassebész

Mellkassebész

Üdv! Egy erőlködés óta már két éve a nagyobb nevetés fájdalommal, vagy diszkomfort érzéssel jár. Főként és leggyakrabban a bordaívek alatt szokott fájni, de szív, mellkasi, emésztési panaszaimat is ennek tulajdonítom. Mr has és mellkas natív felvétel negatív lett, vagy csak nem vették észre a ritka elváltozást. Mert a nevetésre fájdalom elég ritka. Mi okozhat ilyet, milyen irányban induljak el? Előre is köszönöm válaszát!
Kérdező: Busz Válaszok száma: 0 db
8 nappal ezelőtt megműtöttek légmellel. VATS műtét történt. A levegőt elvezető csövet 4 nappal ezelőtt távolították el a tüdőmből. 3 nappal ezelőtt engedtek haza a kórházból, miután a röntgen teljesen expandált tüdőt mutatott. Azóta, azaz 3 napja itthon lábadozom. Tegnap mentem el itthonról először, jól éreztem magam, viszont ma erőtlen vagyok, és néha fájdalmaim vannak. A tüdőmet nem érzem teljes kapacitásúnak, bár nyugalomban jól lélegzem. Nem köhögök. Aggódom a visszeeséstől. Kérdésem a következő: meddig tekinthető normálisnak hogy fájdalmaim vannak a tüdőben, illetve hogy nem érzem teljes terjedelműnek, teljes működésűnek a tüdőm nyugalomban sem? A legfőbb aggodalomra okot adó jel a gyengeség érzés, ami az első két napban nem volt. Aggódom, hogy elmulasztom az orvosnál való jelentkezést - visszaesés esetén. A köhögés hiánya mennyire zárhatja ki a visszaesést? A tény hogy műtétem volt csak viszonylag nyugtat meg, mivel az sem zárja ki teljesen a visszaesés lehetőségét. Köszönöm a válaszát előre is Üdvözlettel Jűlia
Kérdező: Júlia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2016-09-20 23:57:24
hörgő és tüdő daganatom van nagyon rossz hejen van a daganat szeretnék egy orvossal telefonon beszélni a telefon számom 06 205864181
Kérdező: lakerzso Válaszok száma: 0 db
Üdv! 2010-ben volt egy mellkasi műtétem, ahol a cipészmellkasom operálták meg. Az operáció nem ment zökkenőmentesen, mert mint kiderült (műtét közben) a szegycsontomon van egy kis csontkinövés, amit nem vettek észre a CT vizsgálat után, ezért mikor be szerették volna helyezni a lemezt ami majd "helyrehoz" többszöri próbálkozás után is lecsúszott a lemez a kis csontkinövésről, emiatt két lemezzel próbálkoztak, de csak egy volt az én mellkas méretemben, szóval behelyeztek egy nagyobbat, ami méreten volt azt a kinövés alá, a nagyobbikat pedig fölé, ami túl nagy volt, hogy a bordám alá rakják, így mondhatni csak a bőröm volt a fémen a műtét után és az azt követő két évben. A cipészmellkasom csak enyhült, de nem sikerült olyanra amilyenre számítottunk. Egy hónapot töltöttem a kórházban, és a rehabilitációs központban. Ezek után két évvel kivették ezt a két lemezt, akkor gyorsan ment a felépülés, viszont alig egy évvel később észrevettem, hogy a cipészmellkasom elkezdett rosszabbodni, süllyedni. Ekkor fordultam orvoshoz, ahol megműtöttek ott azt mondták nemszívesen vállalnák a műtétet, mert idő közben nyílt egy gyermekkórház ahol ilyen típusú betegségekkel foglalkoznak, szóval már nincs gyakorlatuk ebben az operációban, de ugye én már nem vagyok kiskorú, szóval ez nem lehetséges. Pár hónappal később elmentünk egy másik megyébe egy szintén neves kórházba, ahol a főorvos azt mondta vállalná, pár vizsgálat után abban maradtunk, hogy telefonon érdeklődjünk időpont után, de időpont helyett azt a választ kaptuk, hogy mégsem vállalja el. Szóval most tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen irányban kéne tovább próbálkoznom. Ui. A műtét nem csak esztétikai szempontból fontos, mivel ismét kitolja a szívem a bal oldalra, ezzel nem hagy elég helyet a megfelelő szívműködéshez. Előre is köszönöm válaszát! Üdv: Bujtás Kristóf
Kérdező: tofika92 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Van egy 16 éves lányom akinél mostanában rosszullétek jelentkeznek.Eleinte csak tornaórán nagy megterhelés alatt szorító mellkasi fájdalom, szédülés, izomgyengeség lépett fel, de nemrég földrajz órán ülve fogta el a rosszullét, ami pár másodperces ájulással párosult.Beutalták a II.sz. Gyermekgyógyászati Klinikára, ahol alvégezték a kardiológiai és más vizsgálatokat, és ezt mondták nincs baja a kislányomnak. A zárójelentésén még is az szerepel Angina pectoris! Utánanéztem az interneten, és ez egy komoly szívbetegségre utal. Érdeklődöm, mi a további teendőm a gyógyulása érdekében.
Kérdező: Barni70 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktorúr/nő! 3 napja fáj/szorít a mellkasam táján, talán a tüdőmnél. Korábban nem volt ilyen. Néha elmúlik, néha nagyon erősen szorít/fáj. Nehéz fizikai munkát nem végeztem.
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr Hegedűs Zsolt 2013-06-09 16:33:16
Segítséget kérnék, nagyon félek.! Az éves alkalmassági vizsgálaton foltot találtak a tüdőm felett, kivizsgálásra küldött a tüdőgyógyász,amely bronchoscopiából, hasi UH-ból laborból, és CT vizsgálatból állt. A bronchoscopia során gyulladtnak találták a bal felső lebenyt, antibiotikumot írtak fel. A beavatkozás során, szövetmintát nem tudtak direkt kicsípni, a hörgőmosó folyadékból a direct Koch vizsgálat negatív lett, és a citológia sem mutatott kórosat(P1). A CT leleten, bal oldalon, az 1/2. segmentumban peripheriasan, dorso- laterálisan 37x25x25mm kiterjedésű, részben köteges jellegű kis levegőbronchogrammot is mutató infiltratum képződés figyelhető meg, amelynek cranialis része kissé tömöttebb struktúrájú, enyhén lobulált felszínű. A bal tüdő egyéb területén, valamint a jobb tüdőben más kóros dentitás eltérés nem mutatható ki.3 hónap múlva CT co. Ez után ismét antibiotikum következett és egy hét múlva RTG controll, amely szerint az előző felvételhez képest gyakorlatilag nincs változás. Egy hónap múlva ismét RTG co. lesz, s ha nincs változás, vagy minimális eltérés, műtétet javasolt a tüdőgyógyász, kérdésemre, hogy nem kellene-e tűbiopszia azt válaszolta, hogy annak nem tenne ki, és lehet, hogy a CT controllra sem lesz szükség. Kérem szépen értelmezze számomra a leletet, és javasoljon esetleges teendőket.
Kérdező: Tokai Piri Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Laki István 2012-09-26 22:33:29


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK