Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvos válaszol - Szájsebész

Szájsebész

Üdvözletem - 2.5 hete voltam fogászaton titáncsapos gyökértömésre (bal leghátsó zápfog, bölcsességfog előtt), ideiglenesen le is zárták nyálra kötő anyaggal a fogam. 2 napra rá rosszul lettem, fejfájás, enyhe szédülés, remegés, légszomj, majd a háziorvos írt fel antibiotikumot, illetve vérnyomást monitoroztatott, ami lehet eleve magas volt, nem mértem soha (140/90/100-110) - 2 napra rá sürgősségi, ekg, vérkép rendben. Ezután a szájüregben egy sós sültkrumplizás után észleltem jobb alul aftaszerű elváltozást, a “kis fityegő” mentény A fehéres akármi simán lejön egy fültisztító pálcikával, illetve 1.5 hét után a nyelvemen hegye alatt is jelentkezett, ami mára nagyobb kiterjedésű lett, olyan, mint ha fel lenne maródva a nyálkahártya. A nyelvem is érzékeny, égő érzésem van, illetve volt egy 2 napig tartó száraz száj érzetem. Közben voltam kardiológusnál, mellkas ct-n, mert jött mellé enyhe hátfájdalom, de kiderült hogy makk egészséges a szívem, a tüdőm, mindenem, viszont rossz a tartásom, azért van hátfájdalom. 3 háziorvos is teljességgel kizárta az allergiát, azt mondták, stresszbeteg vagyok, szedjek valeriana relaxot. A testhőm nem haladta meg azóta a 37.1-et, sőt, általában 36.6-37 fok között van, viszont amikor 37-re felszökik, akkor mellkasi, hát és karmelegséget érzek. A bőröm érzékenyebb lett, mint ha dehidratált (nem száraz) lenne és gyengének, elesettnek érzem magam, illetve a nyakam is diszkomfort érzetű elől, ez nemrég jelentkezett. Maga a gyökértömött fog enyhén érzékeny nyomásra és már az alsó ínyem belül is kipirosodott. A kérdés, hogy a gyökértömés fém és kötőanyaga válthat ki ilyen panaszokat? Érdemes lenne kivetetni, vagy allergia nem okoz ilyen sokrétű tünetet? Már borzalmasan idegesít és elehetetlenít mindent, nem tudok másra gondolni.
Kérdező: glacoo Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Nyelv alatt fehér folt,olyan (1*2cm) amin itt ott piros folt is megjelent ami már érzékeny is ,ezzel kapcsolatban szeretném segítségét véleményét kérni. Sajnos a jelenlegi helyzetben nem tudok orvoshoz fordúlni,mivel nem fogadnak. Elég sok mindent kipróbáltam már, öblögetést, corsodillal,glygosepttel,kék ecsetelővel , rózsamézzel kentem,de nem segítettek,talán még ronthattak is a helyzeten. Igencsak aggódom e miatt. Fogaim rendben vannak, egy kis fogkön kívűl nincs extém rossz vagy szuvas fogam. Szájhigiénára mindig is figyeltem a napi 2 fogmosás a minimum. Sajnos itt nincs lehetőségem fotót küldeni,tudom,hogy így nehéz segíteni,de már minden reményem ebben a segítség nyújtási formában van.Várom válaszát!Üdv!
Kérdező: ilona0327 Válaszok száma: 0 db
tisztelt Doktornő/Úr!Édesapámnak több éve érzékeny lett a jobb felső hetes foga,és több évig nem történt röntgen pedig minden félévben járt szürésre.Ezzel párhuzamosan gégsztre állandoan járt,mert sokszor volt arcüreg gyulladása.Ott a aszakrendelőben minden évben csináltak arcüreg rtg-t.Digitálisan.Egyszer volt arckoponya ct-je is két éve,az nem mutatott ki semmit.Ezév májusában ki kellett huizni a jobb felső hetes fogát mert hirtelen begyulladt az arcürege,egyik oldalon nem szelelt az orra,állandó orrfolyása volt,nagyon sebes lett az orra.a kihuzás után bentmaradt sokági egy gyökérdarab.Ekkor bedfagadt az arca ödémás lett.kivették a gyökeret,akkor leapadt az arca,de néhány nap múlva ujbol bedagadt.a szájseb.klinikán mondták hogy jobb felső hármas fog biztosan gennyes,és még kettő elöl azon az oldalon.Csináltattak egy arckoponya Ct-t,amin ez áll: a jobb sin.max.és a jobb also orrjárat jelentős mértékben kitöltött,bennük homogén,polypoid képlet ábrázolódik.mely a nasopharynxig követhető.a sin frontalis jobb oldfali recessusa légtartó.a rostasejtek sejtcsoportjában a nyálkahártya elszórtan megvastagodott.A recessus spheno ethmoidalis átjárható.a sinus spenoidalis mindkét recessusa légtartó.Sinonasalis polyposis ld.Antrochoanal polyp suspexct.Sinusitis frontalis ld.sinusitis max.chronica.rhinitis chronica. A Klin ikán azt mondták hogy ez a ct nem rosszat mutat.Megkérdezném,hogy jo vagy rosszindulatu ez?ott olyat is mondtak hogy a gennyes fogaktol is lehet. Tud megnyugtatót mondani nekem?Édesapám 82 éves lesz.ja és a Bajcsy korház gégészetén is járt.ott mondták hogy fogáaszati kázus ez.Szó sem volt rosszindulatról.
Kérdező: mmagdo Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Június 8. án műtét által távolították el a bal alsó bölcsesség fogam. Mai nap folyamán vettem észre hogy enyhén gennyes- véres váladék képződik. Mindent úgy csinálok ahogy javasolták jegelem, naponta minden étkezés után kamilla teával öblögetek, naponta 2-3 alkalommal alaposan fogat mosok, reggel/ este Chlorhexamed szájvízzel öblögetek illetve szedem az előírt antibiotikumot. Mitől keletkezik ez a gennyes/véres váladék?
Kérdező: Ágnes Kitti Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Várnai Lívia 2018-06-12 14:56:19
Kedves Doktor Úr! A héten végeztek nekem szájsebészeti beavatkozást, alul mind a két oldalra egy egy implantátum került behelyezésre foghúzás után egyből. Az alsó fogaimat valamint szám jobb oldalát és alatta lévő részt a mai napig nem érzem, mi lehet ennek az oka, kissé megvagyok ijedve, ez idővel el fog múlni? Az arcom még duzzattabb, jegelem, curasept öblógetöm van azt használhatom, öblögethetek vele finoman? Megnézték, mkor a szájsebész eszközzel megböködte akkor éreztem szon s részen fájdalmat, azt mondták elfog múlni, de ha a számhoz nyúlok nem érzem. A fogaimat is úgy érzem alul, mintha "satuban" lennének. Mit javasol a Doktor Úr?! Várom válaszát, köszönöm előre is.
Kérdező: #Zsuzsanna# Válaszok száma: 0 db
Tiszelt Doktor úr/nő! Nekem olyan problèmám van hogy a terhesség miatt teljesen elromlottak a fogaim kiestek törött is van közte és csak romlik a helyzet. Mivel nem èrzem igy jol magam szeretném megcsináltatni a fogaimat viszont a kèrdèsem,hogy én Von Willebrand beteg vagyok 8-as faktor hiány! Ez mennyire folyásolja be a megcsináltatasát és ahhoz hogy megint szép fogaim legyenek mi lenne ennek a menete? Milyen potlás lehetséges? Tudni igy egy foghuzás is faktorpotloval lehetséges csak. Nagy riziko lenne? Előre is köszönöm a választ!
Kérdező: nikolett89 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő Három hete egy esést követően eltörtem az állkapcsomat, két hete műtöttek meg. Mondta a kezelő orvosom, hogy a műtét során nagyon erősen kellet kampózni a számat, hogy el lehessen végezni a beavatkozást, melynek hatására az idegek megsínylődtek a számban. Az alsó ajkam sajnos azóta sem mozog, nagyon nehezen tudok csak beszélni. A kezelő orvosom szerint ez elő szokott fordulni, én mégis aggódom. Elkezdtem szedni egy Milgamma nevezetű gyógyszert, ami elvileg elősegítheti a gyógyulást. Tudok esetleg még tenni valamit, hogy meggyorsítsam a folyamatot? Ezen kívül amellett, hogy fáj az állkapcsom (ami gondolom természetes 2 héttel a műtét után) a fülemben is rettenetes fájdalmat érzek. Az orvosom azt mondta szedjek fájdalomcsillapítót, de ez sajnos csak tüneti kezelés, és már három hete fájdalomcsillapítón élek, nem tudom ez mennyire egészséges. Illetve az utolsó kérdésem az lenne, hogy a műtét után szabad -e napra, szoláriumba menni? Vagy a kettőnek semmi köze egymáshoz? Előre is köszönöm a válaszukat, és a segítségüket! Üdvözlettel, Pataky Réka
Kérdező: Reka1018 Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor nő,Doktor úr! Augusztus közepe óta orvostól orvosig járkálunk de nem találták meg a probléma okát.Az egész alsó állkapcsa folyamatosan egyre erősebben görcsösen rángatózik az édesanyámnak.Jártunk már fogorvosnál pszihiáternél neurólgusnál,de senki sem tudja mi az oka illetve hogyan tudnának rajta segíteni.Az egész egy foghúzással kezdődött ,fájdalmas volt és nem gyógyult az ínye ezért rá egy hétre elment egy magán szájsebészetre ahol felnyitották a sebet és kitisztította. A seb nehezen de begyógyult de egy erős rángatózás maradt ami már elviselhetetlen és nagy fájdalommal jár, a mai napig nem tudjuk mi az oka és ha találkozott már ilyen esettel kérem segítsen hova forduljunk hova menjünk ahol segíteni tudnának rajtunk.Írtak már fel nyugtatót hátha idegi alapon van de nem segített.Nem lehetséges egy idegsérülés és az okozza,ct és mri-n nem volt még azóta sem küldte el senki az édesanyámat. Előre is köszönjük válaszát Andrea
Kérdező: andrea Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2017-02-22 11:09:11
Kedves Orvosok! 3 éve találtak egy cisztát a bal felső 2es fogam felett. A 2es fogam rezekálva lett az első mütétnél, ami azóta széppen be is csontosodot, nincs vele problémám. Az 1es foggyökér mögött is volt ciszta amit elvileg el is távolitottak és az orvos azt mondta nem kellett rezekálni mert nem volt vele kapcsolatban. Egy ideig nem volt semmi problémám, de késöbb elkezdett lüktettni a fogam naponta töbször is. Elmentem ujra az orvosomhoz aki töbszörös gyökérkezelés után(nem mult a lüktetés) felvágta az inyem a foggyökérnél, de azt monta nem talált semmit széppen végéig van tömve "lesimitotta a gyökér végét" , de a 3d-s röntgenen gy sötét folt volt az 1es fogamnál az orvos azt mondta hogy nem lehet ciszta mert nyitva hagyta az üreget, sokszor nem csontosodik vissza az a rész amit műtöttek és az látszik a röntgenen. Ha nincs ott semmi és minden rendben van, akkor miért érzek ott (bal felső 1es gyökere) egy nagy gyulladást naponta többször is ami nagyon rossz olyan mintha ott lenne egy nagy csomó, ha ujjal megnyomom nyomást érzek a fogamban, szokott lüktetni még mindig és érzékeny (ha a nyelvemmel hozzáérek, kopogtatásra) hiába gyökér kezelve volt. Amikor be van gyulladva az orrom is bedugul bal oldalt és ugy érzem hogy váladék csorog visszafele. Válaszukat előre is köszönöm!
Kérdező: Zoltan11 Válaszok száma: 0 db
ÜDVÖZLÖM. SZERETNÉK KÉRDEZNI VALAMIT. PÁR ÉVE KIAKARTÁK HÚZNI EGY HÁTSÓ ALSÓ FOGAMAT. A RÖNTGEN AZT MUTATTA, HOGY FERDÉN VAN AZ ÍNY ALATT A GYÖKÉR.ILYENKOR GONDOLOM VÉSNI KELL,MERT NEM EGYENES,ÍGY NEM TUDJÁK SIMÁN KISZEDNI. NEM IS HAGYTAM.NOS OTT CISZTÁT IS TALÁLTAK BENNE. AZÓTA NEM VOLTAM,ÉS MÁR PLÁNE OLYAN ÁLLAPOTBAN VAN A FOGAM,HOGY MEGFOGNI SEM LEHET FOGÓVAL.MIRE SZÁMÍTHATOK. A MÁSIK KÉRDÉSEM. ÚGY BEDAGADT AZ ARCOM AKKOR,HOGY SZINTE 2 FEJEM VOLT,MÉGIS EGYBÖL NEKEM AKARTAK ESNI. MONDTAM,ELÖBB ANTIBIOTIKUMOT ÍRJANAK,MERT NEM HAGYOM,HOGY ÍGY HOZZÁM NYÚLJANAK.ALÁÍRTAM,HOGY NEM VÁLLALOM.MÉGSEM AZ EGYIK LEGERÖSEBB GYÓGYSZERT ÍRTÁK,AMI MÁR TÖBBSZÖR IS MEGMENTETTE AZ ÉLETEM,AZ A DALACIN, HIÁBA MONDTAM. MÉG JÓ,HOGY A SZOMSZÉDNAK VOLT. AKKOR BEUTALTAK A HONVÉDBA, DE MIVEL MÁSNAP JOBBAN LETTEM,NEM MENTEM. AZÓTA IS BÁNOM,MERT TALÁN ALTATÁSBAN MEGCSINÁLTÁK VOLNA. MERT SAJNOS CSAK AKKOR MEGYEK,HA VISZNEK,AKKORA A FÉLELMEM.NOS,EZT A CISZTÁS,FERDÉN NÖTT GYÖKERES FOGAT,SZÓVAL MIRE SZÁMÍTHATOK.ALTATÁST NEM LEHET KÉRNI ESETLEG,ILYEN ESETBEN,TÉRÍTÉS MENTESEN.MERT ELÉG KOMOLY MŰTÉTEK KELLENÉNEK ,SAJNOS A FOGAIM OLYANOK.A BÖLCSESSÉG FOGAMRÓL NEM IS BESZÉLVE. KÉREM VÁLASZÁT. NAGYON KÖSZÖNÖM A TÜRELMÉT. ÜDVÖZLETTEL. DÁVID ALBERTINA
Kérdező: vascuta Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kocsis Beatrix 2016-08-28 14:07:56
Tisztelt Doktor nő /úr Új koronát csinaltattam, már addig is Érzékeny volt a fogam a régi korona alatt. Kiderult A gyökerkezekesek után, hogy Gyökér resekciot kell végeztetni. 2 fogamat resectaltak. Az ízületeim akkor kezdtek el fájni mikor Gyökér kezelték, kaptam 2 x dalacint, majd augmentint, stb. 4 fajta antibiotikumot, fájdalomcsillapítókat. Sajnos azóta is 2 naponta fájnak az ízületek, a doktornő szerint ez normális. Akár fel évig is eltarthat a gyógyulás. Ön szerint nem lehet hogy nem tisztitották ki rendesen? Jogos az állandó fájdalom? És fájdalomcsillapító szedés. Hova forduljak? Várom válaszát Köszönettel
Kérdező: Pinokkio Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Nemrég műtötték mindkét alsó bölcsességfogamat. Az elsőt tavaly Szeptemberben, felszívódó varrat lett berakva, ami nagyjából 3 hét elteltével ki is potyogott. A másodikat 6 héttel ezelőtt műtötték, ismét felszívódó varratot tettünk be, mivel külföldön élek, de Magyarországon volt a műtét. Az ötödik hét után kezdett gyanús lenni, hogy a felszívódó varrat máshogyan viselkedik, mint az előző fogamnál. Nem szívódott fel, hibátlan állapotban megmaradt az ínyemben. Mint kiderült, nagy valószínűséggel a Doktor úr rossz varratot tett be, ami nem felszívódó. Elmentem két fogorvoshoz itt kint Angliában, ahonnét elküldtek egy fogászati klinikára. Ott a varratok nagy részét kiszedték, de egy szál benne maradt. Kilóg az ínyemből néhány millimétert, ami nagyon zavaró. Nem tudta kihúzni a Doktor Úr, 6 hét alatt nagyon beépült a szövetekbe. Az lenne a kérdésem, hogy amennyiben nem felszívódó varrat van az ínyemben, problémát okozhat-e, ha nem lett maradéktalanul eltávolítva? Ezt az egy szálat hagyjam, van rá esély, hogy idővel kidolgozza onnan a szervezet , vagy ismét keressek fel egy orvost a problémával? Köszönettel: Rácz Petra
Kérdező: raczpetra Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kocsis Beatrix 2016-04-26 09:10:06
Tisztelt doktor! Teljes fogeltávolításra lenne szükségem, mert a fogaim mostanra letörtek és elsorvadtak. Mielőtt elmennék szájsebészetre, szeretném megtudni, hogy zajlik ez az egész eljárás. Altatással szeretném mindenképpen. Mennyi idő a teljes fogeltávolítás? Lehetséges egy műtéttel eltávolítani a fogakat? Mennyi idő ezután mire implantátumokat lehet beültetni? Válaszát előre is köszönöm: Gábor
Kérdező: Scuda Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor! Teljes fogeltávolításra lenne szükségem, mert a fogaim mostanra letörtek és elsorvadtak. Mielőtt elmennék szájsebészetre, szeretném megtudni, hogy zajlik ez az egész eljárás. Altatással szeretném mindenképpen. Mennyi idő a teljes fogeltávolítás? Lehetséges egy műtéttel eltávolítani a fogakat? Mennyi idő ezután mire implantátumokat lehet beültetni? Válaszát előre is köszönöm: Gábor
Kérdező: Scuda Válaszok száma: 0 db
Bölcsessègfog gyulladással kapcsolatban dr Vincze József elérhetősét keresem! Ebben kérek segítséget! Többször begyulladt,reggelhete vérzik,mintha a gyökerétöl jönne azòta is! Köszönöm
Kérdező: nickyol05 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 22 éves lány vagyok. A jobb alsó bölcsességfogam nő, az egyik csücske már kint van, viszont eléggé be van gyulladva. Fájnak az azonos oldali nyaki nyirokcsomóim is, főleg nyelés közben, ami a fülembe is kisugárzik. Illetve az állkapcsom jobb oldalának közepén kb, olyan mintha kidudorodna valami ér, vagy ideg, ami fáj, ha húzom rajta az ujjamat. Normális ez? Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Kormi
Kérdező: kormi Válaszok száma: 2 db
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy. 7 nappal ezelőtt a bal alsó ötös foggyökéren rezekciós műtétet végeztek. Antibiotikumot kaptam, fájdalom csillapítót szerencsére nem kellett szednem. Fájdalmam most sincs. Az előírtaknak megfelelően jegeltem az arcomat. A duzzanat szépen visszahúzódott. Kérdésem az lenne, hogy belefér-e a műtéti protokollba, hogy a száj alsó fele, illetve az érintett oldalon az állam még azóta is mindig zsibbad. Meddig tarthat ez az állapot? Fájdalmam ugyan nincs, de ez a zsibbadás nagyon kellemetlen. Ez egy szövődménye a műtétnek, vagy ez a természetes velejárója. Válaszát előre is köszönöm! Gabi
Kérdező: kkralik Válaszok száma: 1 db
Szeptember 23.-án bal 6-os fogamat betömték,de a fájdalom nem múlt ezért október 3.-án kaptam Dalicin 300 3x1-et,mikor elfogyott visszamentem az orvoshoz,hogy már az arcom is fáj.Megkopogtatta a fogam meg hideg érzékenységet is csinált de mivel nem reagáltam semmire így azt mondta,hogy nem a fog okoza. Egy hét múlva vissza mentem,hogy még mindig érzem az arcomban a feszülést ugyan azt a vizsgálatot elvégezte de megint nem reagáltam semmire.Közben elkezdett fájni a fejem különböző pontokon fejtető,halánték,tarkó fájdalom és feszülést éreztem.A fogorvos azt mondta,hogy biztos idegi alapon van.Ezt megunva elmentem Okt17-én egy magán orvoshoz csináltak panoráma röntgent azt mondták,hogy nincs gyulladás megkopogtatta a fogam hideg érzékenységet is csinált mivel itt sem fájt a fogam semmire azt mondták,hogy a arc feszülés és a fej feszülés nem a fogtól van.Okt27-én elmentem egy másik fogorvoshoz aki megnézte a panoráma felvételt és azt mondta,hogy 2gennyzacskót lát rajta és gyökér kezelte hátha így múlik a állandó feszülés.De nem múlt.Így Nov3-án kihúzta ami be volt gyulladva.Közben csináltak vérvételt hátha van gyulladás de csak egy pici volt.Fül-orr-gégészeten is voltam csináltak röntgen felvételt azt írták a papírra,hogy MK Sin max halványan fedett.Azt mondták vegyek orr cseppet,csepegtettem egy hét múlva felkerestem egy másik fül-orr gégészt aki azt mondta ezek a feszülések az ínyemen látszik még a csont és azért vannak,de foghúzás előtt miért feszült az arcom és a fejem.Elküldtek neurológiára ahol Tegretol CR 200 mg 1x1 tablettát kaptam ahol azt állapították meg,hogy az érző idegekre rámehetett a gyulladás.Azt szeretném tudni,hogy az arcomban és a fejemben levő feszüléssel merre menjek,vagy még a gyógyulóban levő foghely okozza,mert még az is fáj,főleg az ínynél ahol dudor van és erre mondják,hogy valami csont.A fogorvosom azt mondja legyek türelemmel,hosszadalmas a gyógyulása.Gyógyszert nem kaptam rá. Várom válaszát. Köszönettel.
Kérdező: zsuzsi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Renner Adrienn dr. 2014-11-15 17:27:41
Kedves doktor úr! 58 éves nő vagyok, 17 éves korom óta dohányzok! Sajnos rosszindulatú daganatom van a tüdőmön vagy a hörgőmön igazából hogy kiderüljön hol van szövettant kéne venni de nem engedem! Hetek óta fehér a szájpadlásom nem látok rajta semmit csak csíp meg fáj reggel és este napközbe nem! A nyelvem hegye is fáj meg olyan érzésem van mintha zsibbadna! Mitől lehet ez? Válaszát köszönöm!
Kérdező: ivett2014 Válaszok száma: 0 db
Jó napot! Az lenne a problémám, hogy a torkom nagyon érzékeny, esténként könnyen kiszárad és reggelre fáj,gyulladt.Ez már több, mint egy éve megy, hogy a torkom valamilyen formában, kevésbé vagy jobban, de be van gyulladva. Több orvosnál is voltam és mindenhol ugyanazt mondták, az állkapcsom alulfejlett és a harapásom is rossz.Két megoldást mondtak: vagy kihúzunk fogat, de mivel az állam meglehetősen kicsi, így eltorzulna az arcom, a másik, hogy szájsebészeti eljárással előrébb hozzák az állkapcsom. A második variáció elég drága, úgy egy millióba kerülne, de ezt kifizetni nem tudjuk. Érdeklődnék, mit tehetnék, támogatja-e a TB vagy valami? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-10-03 09:57:18
Tiszteletem! Kérdésem az lenne ,hogy kaptam egy ütést ököllel a számra,melynek következtében belül,megsérült a szám,mint amikor kirágja valaki belül az inét fehér hólyag van rajta be van dagadva és a felső ajkam is duplájára van dagadva .Válaszát előre is köszönöm ! Tisztelettel :E
Kérdező: pánik Válaszok száma: 0 db
Üdv, afelől érdeklődnék, hogy vasárnap csináltattam piercinget az ajkamba viszont csütörtökön megyek szájsebészhez, egyelőre csak megnéz. 4 bölcsességfogamat kell kiszedni, de még egyikse nőtt ki. A vizsgálat során kikell majd vennem az ékszert vagy ha szilikonra cserélem akkor bent hagyhatom?/röntgen/ Illetve ha ez esetben megoldható, h ne kelljen kivenni, majd a műtét/valószinűleg altatásban lesz/ során mindenképp kiveteti? Azért fontos, mert ha kiveszem nemfogom tudni már utána vissza rakni. Igazából nemtudom mi fog most történni, ezért csak tippelek, hogy csinál röntgent hiszen valahogy megkell néznie=D
Kérdező: Pierrot Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Szilágyi Katalin 2014-07-16 22:11:59
Pénteken reggel távolították el a bölcsességfogamat, nem kaptam antibiotikumot, mert nem volt gyulladásban, csak nem tudott kinőni. Picit macerás volt, beletört elöször egy darabka, de kiszedték és utána összevarrták. Eddig el voltam algoflrx fortéval 7 óránként és jégzselét cserélgetek rajta minden nap, és éjjel is ha nagyon nem hagy ott aludni. Most viszont hétfő este nem hogy jobb lenne, hanem őrült módon elkezdett fájni, csak bőgök mint egy gyerek, meg se érzem, hogy vettem be algoflex fortét, ami eddig gyorsan hatott. Mit vehetek be még ezután? 3 óra telt el, mégegyet nem merek.. algopirinre és szemicilinre allergiás vagyok..
Kérdező: szcsilla25 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: - 2014-07-14 21:57:59
Kedves orvosok! Szeretnék pár kérdést feltenni a bölcsességfog műtétemmel kapcsolatban. Sajnos egy eléggé flegma orvos operált aki még annyit sem mondott hogy nem ehetek tojást, erről is csak az internetről értesültem, miután már megettem. Szóval lenne pár kérdésem, biztos vagyok benne hogy Önök tudnak nekem segíteni. Június 10én műtötték ki a jobb alsó bölcsesség fogam feltárással. Kaptam Augmentin duot a gyulladás ellen, ez annyira jól hatott hogy június 20ára csonthártya gyulladást kaptam , a seb pedig váladékozott és vérzett, kaptam gyógyszeres gézt a sebbe illetve Dalacin 300 kapszulát, 4 napig napi 4x1et, június 22én gézt cseréltek amit 23án kiszedhettem magamnak, többször nem kellett mennem. Azóta a seb köszöni jól van, nem vérzik, nem gyennyedzik, első kérdésem az lenne hogy ez a marha nagy lyuk kb mikorra fog begyógyulni? Mert az eltelt 18 napban sokat nem ment még összébb és addig nem igazán merek a jobb oldalon enni amíg nem gyógyul be mert nem szeretném ha belemenne bármiféle ételdarabka, így is minden étkezés után szájvízzel finoman kiöblítem a szám. Másik kérdésem az lenne hogy a seb szélén mi az a fehérség? Biztos hogy nem lepedék mert naponta többször mosom a sebet is nagyon óvatosan! Másik dolog hogy még mindig tompán fájdogál az állkapcsom.Mondták hogy ez nagy műtét volt és hogy ez elvileg még normális, van hogy be kell vennem naponta 1 Fortedolt rá. Ez meddig normális, hány hétig? Illetőleg ha valami kicsit keményebbet eszem-hiába a másik oldalon rágok, úgy érzem hogy a jobb oldalon az összes fogam fáj, alul-felül mind, ez is normális még 18 nappal a műtét után? Elnézést hogy ennyi kérdésem van de az orvosom tényleg semmit nem mondott, semmire nem készített fel és elvileg már vissza sem kell mennem hozzá szóval nincs kitől megkérdeznem ezeket a dolgokat :( Köszönöm ha segítenek! Mónika
Kérdező: couvet Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr.Szilágyi Katalin 2014-06-30 21:54:41
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Június 10én távolították el véséssel jobb alsó bölcsességfogam. Varratszedéskor derült ki, hogy rossz helyen varrták össze, így a genny nem tudott kiürülni (ezt egy másik orvos mondta, aki a varratok szedte ki, nem aki műtött), emiatt meg volt dagadva a seb, a benne lévő gennyet kinyomkodták. Azt mondták vissza abban az esetben menjek, ha feldagadna az arcom. Eltelt 3 nap, na láttam hogy ismét picit feldagadt a seb, rátettem egy kis vattát, mint az orvosok, és ismét egy adat sárgás véres gennyet tudtam kinyomkodni belőle. Ez normális 9 nappal a műtét után? Alapból jól vagyok, a seb nem fáj, nincs lázam, dolgozom is, közérzetem jó, minden rendben velem. Viszont csütörtök van és hétfőn 3 napra elutazom a Hortobágyra, ahol biztos hogy nincsen fogorvos/szájsebész ha esetleg baj történne, ezért vagyok kicsit tanácstalan , örülnék ha tudnának segíteni. Köszönettel! Móni
Kérdező: couvet Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Szilágyi Katalin 2014-06-19 19:17:28
Tisztelt Doktor úr/hölgy ! A számban a nyelvgyöknél illetve a nyelvem oldalán, a garatomban átlátszó pattanásszerű kiütésnek jelentek meg . Nem fájnak ezek a pattanások ami kissé ijesztő illetve elég sok található belőle az imént leírt helyeken! 18 éves vagyok és két éve dohányzom a leírt tünetek ijesztően megfelelnek a kezdeti stádiumban leírt szájráknak.. Azt meg kell említenem hogy sokáig , mintegy 2 hónapig szedtem az arcomra tetracyciclint wolf 500mg -os kapszulát,esetleg a tünetegyüttesem a gyógyszernek tudható be ? Illetve milyen szakorvoshoz mennyek el a bajommal ?
Kérdező: mike.arpad96 Válaszok száma: 7 db
Tisztelt doktor ur,azzal a kerdessel fordulnak onhoz.A szamba van egy borszinu csomo kb,5cm.es ,tobb mint 3eve ott van,voltam fogaszaton is de ott nem mondtak semmit,2honap mulva megyek a sebeszetre,Nagyon aggodom h esetleg rosszindulatu daganat lehet,1 napja lett melle egy piros szinu pici potty.Meg egy ugyan ilyen csomo van az alkapocs szetnyilo resznel.Kerem segitsen,elore is koszonom.25eves lany vagyok.
Kérdező: farkasR Válaszok száma: 0 db
tisztelt doktor ur,holgy, a problemam eleg osszetett ,mar sok orvosnal megfordultam,de konkret valaszt es gyogyszert sem kaptam.2012.novembereben kihuztak az elso negy fogamat,mert az egyik letort es a tobbi is tomott volt es ugy dontottem protezist rakatok.megkaptam az ideiglenes protezist,nem is volt vele semmi gond.januar tizediken ismet kezelesre mentem,de elotte mar par napja fajt a fejem,de egyebkent is fejfajos vagyok,de a doktor ur azt mondta, fejfajosan inkabb kisebb munkakat elvegez es legkozelebb felrakja az allando protezist.aznap leszedte a fogkoveket az also fogsorrol,egy fogamat betomott fenyrekoto tomoanyaggal,majd a bal hatos felso fogamat gyokerkezelte,es caoh2 t tett bele.mikor hazamentem ez a gyogyszer,vagy fertotlenito nagyon marta a torkomat,kohogtem tole.masnap eros hanyingerem lett,szedultem es hanytam.a harmadik napon nagyon kiszaradt a szam es nyelesi keptelenseget ereztem,szedultem,remegtem,kozben tortent egy halaleset a csaladban es mindenki panikrohamnak tudta be,de estere mar levegot is nehez volt vennem,igy bevittek a surgossegire,kaptam kalcium injekciot es mondtak hogy vetessem ki a gyogyszert a fogambol,de amugyis ennek mindenki erzi az izet,masnap kiszedettem a fogorvossal,da a szam tovabbra is szaraz maradt,es meg mindig ereztem az izet,hanytam. a doktor ur a fogamat is kihuzta,mert nagyon elkezdett fajni.a kovetkezo heten is rosszul voltam eros gyomoreges tarsult a tuneteimhez,nem tudtam nyelni es nem volt nyalam.a korzeti orvos azt mondta idegi alapon van,es nyugtatot adott es gyomoregesre gyogyszert.elmentem a gegeszetre nezzenek meg,de nem talaltak semmi kulonoset,a garatom piros volt,es onnan gasztro kivizsgalasra kuldtek mert szerintuk reflux tunetek.gyomortukrozest vegeztek,de nem talalt a doktor ur semmit,pantoprazol gyogyszert adott,azt mondta,ha elmulik akkor reflux ha nem menjek vissza.ket hetig szedtem a gyogyszert de a szam csak jobban kiszaradt tole,majd ket het utan folyamatosan epet hanytam,es abba hagytam a gyogyszert.a doktor ur famotidinre cserelte,es mar nem hanytam,de a szajszarazsag es a szaj egesea has,jobb oldali szurasa,koldok koruli fajdalom,fulbe sugarzo fajdalom megmaradt.,neha a bal oldalt is fajt a hasam.elmentem borgyagyaszati allergia tesztre de csak nikkelre lettem allergias,es jod erzekenyseget mutattak ki.bar a doktornonek nem volt mindenre tesztje,amilyen anyag a fogaimban van.elkuldott immunologushoz aki cytomegalovirust talalt ami aktiv allapotban van.es ebv virust ami mar elmult,de tunetet nem okozott.kaptam ra isoprinosin nevu gyogyszert harom hetig szedtem,de nem volt javulas,.visszakuldtek a gegeszetre de ott sem talaltak semmit,az orrom kicsit szaraz voltazota fogytam nyolc kilot,bar igaz nem is sokat eszem es hanytam is es neha hasmenesem is van.ez igy megy mar harom honapja.most a doktorno levette a mintat sjogren szindromara,bar szerinte nem az mert csak a szam van kiszaradva,es a harom honappal ezelotti allapothoz kepest mar jobb a nyaltermelesem.a jelenlegi panaszaim has jobb oldali szurasa,de nem mindig,szedules fejfajas,szajpadlas szarazsaga es fajdalma,vese koruli fajdalom,de ez sem mindigrengeteg vizet iszom es rengeteget jarok vecere,neha savas jellegu bofoges,egetes,de erre szedem a gyogyszert,rekedtseg,nem allando,foleg reggel es ha sokat beszelek,gennyes valadek a torokbol,ami neha veres de csak egy kicsit,es furcsa szaga van,nyulos.,nyalmirigyek megnagyobbodasa,bar a gegeszeten ezt nem lattak nagyobbnak,es azt mondtak a valadek az orrombol jon.,elkuldtek ct re de majd csak ket het mulva esedekes.mar par napja a ket amalgam fogam is begyulladt es nagyon faj,ezek felso fogak,a gyogyszerrel kezelt ,majd kihuzott fogam mellett talalhatok.egy kicsit alul is be van gyulladva,de az is ezen az oldalon.a masik oldalon nincs semmi problema.nyalam mar tobb van,de meg mindig szaraz a szam foleg a szajpadlasom.es ego erzest tapasztaltam rajta,apro kis kiutesekkel,de ezek mar muloban vannak,legalabbis mar nem pirosak.szedules,gyengesegerzet,migrenes fejfajas,gyulladt foginy,gennyes nyal ami kicsit veres,a mirigyek neha nagyobbak,foleg eveskor,etelundor,nem kivanok semmi fele etelt,orrdugulas es szarazsag,natha szeru erzes,hidegrazas,lazam nincs homersekletem 35,4 tol 36,7 ig van.az etelt le tudom nyelni,de van olyan,hogy a nyalat kene es megall a nyeles.az allkapcsom is naha faj,es ha lehajolok nagyon faj a fejem es luktetnek a begyulladt fogaim.a fogaszaton azt mondtak amig ilyen gyulladt nem lehet kicserelni az amalgam tomeseket.pedig az egyik fogam meg lett furva,erre kerult az ideiglenes protezis,mar azt sem hordom ket honapja,de a doktor ur azt mondja ha ettol lenne,mar elkellett volna mulnia.nem tudom hogy a virus okozhat e ilyen tuneteket,es ilyen hosszu ideig,vagy mas iranyba kene elindulni.a doktorno azt mondja igyak sok vizet,de a szajszarazsagon nem segit,de most mar nem is olyan szaraz es nem is iszok olyan sokat,szomjas nem vagyokmert meg a cukorra gondolt,de a vervetelem jo lett.volt par het hogy jobban ereztem magam,de megint kezdodott elolrol,mas fele tunetekkel.jelenleg vitaminokat szedek es wobenzym kiegeszitot,de mar ket hete megint rosszul erzem magam.elkuldtek pszichiaterhez de a doktorno nem talalt semmi t gyogyszert sem kaptam,mondta hogy menjek tovabbi kivizsgalasra,de azt se tudom kihez kene fordulni,mar egy csomo orvosnal jartam,es sehol sem talaltak semmit,illetve nem tudtak ra valaszt adni.kerem ,ha tudnak segiteni esetleg milyen kivizsgalasok szuksegesek,vagy milyen orvoshoz kene fordulni a problemammal,vagy mi lehet a gond nagyon megkoszonnem.dominika
Kérdező: liska jani Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2013-05-30 13:28:18
Kedves Dortorúr/nő! Állandóan visszatérő aftám van, csak a nyelvemen! Szinte 2 max. 3 hetente újra előjön. Rettentően fáj,alig bírok enni tőle. A jelenlegi az eddigi legnagyobb,amit tapasztaltam,és legfájdalmasabb. A nyelvem is lepedékes.Mellékletben küldök róla fényképet is. Glycoseptet használok, régebben más géllel is próbálkoztam,1 héten belül nem szokott elmúlni. Mi lehet az oka,hogy ilyen gyakran előjön,és miért pont a nyelvemen? Valamint mivel kezeljem,mi mulaszthatná el? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr.Várnai Lívia 2013-06-05 13:49:09
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 1 hete fájdalmas, fehéres színű hólyag van az alsó ajkam belső felszínén. Megfigyeltem, hogy olyan, mintha genny lenne benne. Nagyon megnehezíti az étkezést és a beszédemet is. Igaz az, hogy esetleg a munkahelyi közös evőeszközök miatt kaptam el valamit? Hogyan védekezhetek ellene?
Kérdező: kovacskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Fazekas Teréz 2013-04-05 14:54:33
A kislányom 6 éves, néhány napja fájlalja a nyelvét, főleg amikor eszik. A fogorvos szerint csak kicsi fogszuvasodása van. Mit tehetnénk?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-29 08:25:15
Jó napot! 25 éves lány vagyok, egy ideje állandóan fáj az állam bal oldala lent, nyomásra is érzékeny. Előfordul, hogy átterjed az arcom bal felére is. Voltam fül-orr-gégészeten, szájsebészeten, de semmit sem találtak. Ön szerint mi okozhatja a problémát?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 0 db
Jó napot! 2 éve gyökér kezelték az egyik fogam és néhány hónapja van felette egy fehér csomó. Néha nagyon fáj, máskor elmúlik. Olykor olyan érzésem van, mintha megkeményedne. Mi lehet ez?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 8 db Utolsó válasz: Globe Dental 2013-02-15 13:15:07
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Felfedeztem a szájüregemben egy megnagyobbodott, mozgatható kis csomóféleséget.A fogorvosom szerint egy nyálmirigy, teendő nincs vele. Viszont engem ez a \"pukli\" nagyon zavar és talán pszichésen de minden nap piszkálom a nyelvemmel.Viszont félek hogy ezzel esetleg rosszat teszek vele. Normális hogy egy nyálmirigy nagyobb a többinél? Lehet ennek valami komolyabb szövődménye? Ha engem ez zavar nem lehetséges valahogyan ennek csökkentése vagy esetleg eltávolítása? Hiába tudom hogy nem szabadna piszkálni sajnos piszkálom, ezért érdekelne van e lehetőség valamit kezdeni vele...legalább ijesszen meg hogy abbahagyjam :) Köszönöm!
Kérdező: szaboeszter Válaszok száma: 7 db Utolsó válasz: Dr. Győrfi Adrienne 2013-01-21 22:46:15
Kedves Doktornő! 3 nappal ezelőtt a szájpadlásom bal részén 2 kis fehér hólyag jelent meg, a körülötte levő rész pedig piros, és olyan érzést kelt, mintha lehorzsoltam volna. A fogkefe azt a részt már nem érinti. A szájpadlásom bal része is fáj, ha a nyelvemmel hozzáérek. Kérdésem az volna, hogy szükséges-e orvoshoz fordulnom, jelenthet-e valami súlyosat, vagy ez afta? (az interneten utánaolvasva a szájpadláson aftát nem találtam) Mikor múlhatnak el a hólyagok? 2 nappal a holyagok megjelenése előtt náthás lettem, fájt a torkom, ami 2 nap után elmúlt (láz és fájdalomcsillapítót szedtem 3 napig + c-vitamint + tantum verde cukorka), ez is befolyásolhatja a hólyagok megjelenését? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Molnár Péter 2012-12-22 22:01:36
Kedves Doktor/Doktornő! Anyósom 76 éves, cukorbeteg már 37 éve, 17 éve inzulinos, régóta vérszegény is. 2-3 éve 2 hetente afta jelenik meg a szájában, ami nagyon fáj, megnő borsszemnyire. Úgy érzi, emellett belül a szája, mintha ki lenne rojtosodva. Enni is alig tud. Több orvosnál is járt vele. Sehol nem tudtak olyan szert adni, amitől ne újulna ki. Hiába használ szájvizet is. Kérem a tanácsát, mit tegyen? Válaszát köszönöm!
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prudent Hungary Kft 2012-10-29 14:46:02
Közös nyaraláson voltunk a nővéremékkel. Akkor már lányának fájdalmas hegek voltak a szájában, szegény alig tudott enni is, de pár nap alatt elmúlt neki. Gengigéllel kezelték neki aztán lassacskán nővéremnél és kisebbik lányánál is lett egy kis hólyag, de aztán túl lettek rajta. 1 héttel később nekem is hegek lettek a számban és én is Gengigéllel kezelem, de a kezemen és a lábamon is fájdalmas hólyagok jelennek meg. Ég és egyre több lesz a kezemen és a lábujjamon is van már. Tudna segíteni, hogy a kezemen a hegeket mivel kezeljem? Sürgősen forduljak orvoshoz?Fertőző ez? Nagyon köszönöm előre is a válaszát!
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr. Svajda Bernadett 2013-01-21 15:38:13
Tisztelt Doktor! 13 éves lányomnak kicsi kora óta gyakran aftás a szája! Sok mindent kipróbáltunk már,de sajnos semmi sem használ! Jelenleg is több aftája van,az egyik már köröm nagyságúra terebélyesedett! Ön mit tudna ajánlani? Köszönettel!
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Pados Róbert 2012-10-15 16:22:40
A műtéti beavatkozás kockázatai?( Másfél év után diagnosztizálták nálam és most a maxillofacialis klinikán szeretnék megműteni.A többi diagnózisaim: Diabet tip2,Occlusio art. Vertebralis l.sin,St.post Infarctus Cerebri,Hernia disci intervertebralis C5-C6).Előre is köszönöm. Tisztelettel Alifa
Kérdező: Alifa Válaszok száma: 1 db


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK